Huid verbeteren

Je huid verbeteren. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk in de salon. Van het verminderen van grove poriën, tot het verjongen van de huid, van peelings tot bindweefselmassage’s; je huid verbeteren is hot!

Je huidconditie

Bij Beautiful Balance vinden we je huidtype niet zo  interessant. Dit komt omdat de huidtypes, ingedeeld in droog, normaal, vet of gecombineerd helemaal niets zegt over de conditie van je huid. Je huid kan namelijk vochtarm, gevoelig, geïrriteerd, verslapt zijn, rimpeltjes, pigmentvlekken (door de zon, hormonen of na acne), grove poriën, onzuiverheden hebben, rosacea hebben, acne hebben en soms zelfs meerdere van deze huidcondities tegelijkertijd hebben. Bijvoorbeeld: een vrouw van rond de 50 kan een vochtarme huid hebben met rimpeltjes, verslapping, wat pigmentvlekjes, maar ook kan haar huidgevoelig reageren en hier en daar een pukkeltje hebben vanwege de hormoonschommelingen. Al deze huidconditie’s kunnen we verbeteren! Belangrijk is dat we alle verschillende huidcondities goed in kaart brengen en in de juiste volgorde gaan aanpakken. Hierover kunnen wij je informeren tijdens een HuidScan.

Je huid verbeteren

Wanneer je de conditie van je huid wilt verbeteren, dan  is het ten eerste belangrijk voor jezelf na te gaan wát je precies wilt verbeteren. Wat stoort je aan je huid, welk gevoel geeft het je, maar ook: wat zijn je verwachtingen. Maar al te vaak ontvangen wij mensen in de salon die al jaren een huidprobleem hebben, en verwachten (of hopen) met een behandeling geholpen te zijn. Wanneer we uitgaan van ons specialisme natuurlijke huidverjonging, is het gewoon niet mogelijk om een proces dat soms al veertig jaar in gang is, in een behandeling teniet te doen. Media doet ons geloven dat vrouwen een super egale huid moeten hebben, zonder ook maar een rimpeltje, vlekje, of zelfs maar een porie te zien. Niet mogelijk!

Doe je huiswerk!

Wil je je huid verbeteren dan is je huiswerk belangrijk! wat jij zelf elke dag, elke ochtend en elke avond doet heeft een grotere impact dan eens in de zoveel tijd een behandeling. Met een behandeling stimuleren we namelijk je huid. Dat effect hou je bij door thuis dezelfde werkstoffen te gebruiken voor het zogenaamde cumulatieve effect. Dit betekent echter niet dat we opzadelen met tientallen flesjes, potjes en smeersels (maar mag wel als je dit zelf fijn vindt!) maar zullen je altijd een advies op maat geven. Immers: als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je al had. Wil je verbetering, dan moet je dus ook je huidverzorging (iets) aanpassen. Heb je hier hulp bij nodig? Onze huidcoaches staan heel graag voor je klaar!