Wist je dat 87% van alle huidproblemen wordt veroorzaakt door het gebruik van verkeerde producten óf het verkeerd gebruiken van producten? 87%! Dat is echt heel veel. In deze blog ga ik je vertellen waar je op moet letten bij het gebruik van producten.

Wat wil je verbeteren?

Wat wil je verbeteren aan je huid? Dit is een heel belangrijke vraag die je jezelf moet stellen als je producten gaat gebruiken. Hier stem je namelijk je producten op af. Een open deur misschien, maar hier gaat het maar al te vaak mis. Heel vaak spreken wij vrouwen in ons HuidCenter die bijvoorbeeld heel graag de lijntjes of rimpeltjes aan willen pakken, maar geen producten gebruiken die daar op afgestemd zijn. Zo geldt dit ook voor alle andere huidproblemen die je aan wil pakken. Stem af op wat je wil verbeteren. Wij helpen je daarbij.

Hoe gebruik je de producten?

Heel belangrijk is het hoe je je producten gebruikt! Je kunt de beste producten van de wereld gebruiken, als je het op de verkeerde manier gebruikt, zullen ze niet werken. Elk product heeft een eigen ‘gebruiksaanwijzing’. Volg die ook op! Wij zullen bij elk product uitleggen hoe je het moet gebruiken en soms is dat zelfs iets anders dan op de verpakking staat. Wij werken dagelijks met deze producten en zien heel veel huiden en soms werkt het dan net even beter op een andere manier, of bijvoorbeeld wanneer we een serum voor rond de ogen ook voor rond de mond adviseren. Het kan, maar je moet je wel door een goede huidspecialist laten adviseren!

Wanneer gebruik je de producten?

Ook heel belangrijk, want als je bijvoorbeeld retinol in de morgen zou gebruiken en een antioxidanten serum in de avond, dan sla je de plank volledig mis en zou je zelfs schade aan je huid kunnen krijgen. Hou je dus aan het advies van onze huidcoaches! Ook de juiste volgorde van producten is belangrijk voor het effect ervan. Je brengt de producten aan van dun naar dik. Dus eerst een serum en dan een crème. Doe je dit in een andere volgorde, dan kan een serum bijvoorbeeld veel minder goed intrekken en dat is super zonde!

Gebruik geen merken door elkaar heen

Veel mensen hebben een reinigingsproduct van het ene merk, een serum van merk A, een crème van merk B, een SPF van merk C, make-up van weer een ander merk. Ieder merk gebruikt eigen ingrediënten die niet altijd de ideale combi is met die van je andere producten. Daarom ben ik een voorstander van het gebruiken van alles van een merk. De ingrediënten passen dan bij elkaar en versterken elkaar. Doordat in elke fase van je huidverzorgingsritueel de ingrediënten overeen komen, versterkt de werking. En daar word je blij van, geloof me! 😉

Advies op maat

Het allerbelangrijkste vind ik bij huidverbetering altijd: laat je goed adviseren. Een goede HuidScan is heel belangrijk om inzicht te krijgen in je huidconditie. Hiermee kijken we in alle huidlagen en samen met jouw wensen maken we een plan op maat. Met de uitleg die je erbij krijgt, heb jij goud in houden qua effecten. Juist ook doordat we voor en na foto’s maken kunnen we het resultaat goed laten zien. En ons doel: over een jaar er jonger uitzien dan nu! Ga jij hier ook voor?