Huidverbeterende producten

Onlangs kreeg ik de vraag: “Wat is nou het verschil tussen huidverzorgende producten en huidverbeterende producten?” Dat ga ik eens uitleggen.

Huidverzorging

Wanneer we naar de huid kijken, dan merken we (en meten we met de skin analyzer) dat de huid wat tekorten kan hebben. (of bijvoorbeeld een teveel, denk aan talg) Veel mensen hebben een zowel een vocht tekort als een vet tekort in de huid. Niet zo gek, want een vochtarme huid kan geen vetten aan zich binden, en een droge huid houdt geen vocht vast. Vaak zien dit dus samengaan.

Wanneer we dus spreken van huidverzorging, dan hebben we het over producten die deze tekorten aanvult. Je huid is droog, je smeert er een vette crème op en klaar. Het vet tekort is tijdelijk verholpen zolang de crème erop zit. Is de crème uitgewerkt, of reinig je je gezicht, dan is je huid weer net ze droog als daarvoor. Huidverzorgende producten werken aan de oppervlakte van je huid.

Huidverzorging is prima wanneer je geen specifieke huidproblemen hebt.

Huidverbetering

Huidverbeterende producten werken iets anders. Naast dat ze de tekorten aan gaan vullen in je huid, gaan ze ook het een en

huidverbeterende producten
huidverbeterende producten

ander aan het werk zetten in je huid. Cellen die wel een schop onder de kont kunnen gebruiken worden aan het werk gezet met speciale werkstoffen die een cel hard nodig heeft. Hierbij is het belangrijk dat de juiste werkstoffen in de producten zit, in de juiste concentraties én met de juiste ’transportmiddelen’.  Dit laatste is belangrijk omdat de levende cellen diep in de huid zitten en dus ook je product diep je huid in moet. Gelukkig zijn daar tegenwoordig hele mooie technologieën voor.

Met huidverbeterende producten zijn we in staat om bijvoorbeeld huidveroudering te vertragen. Door dagelijks de juiste werkstoffen aan je huidcellen te geven, zullen ze beter blijven functioneren en je huid er dus mooier uit blijven zien!