Huidverjonging met een peeling

Nu de zomer op z’n eind is en de dagen weer korter en kouder worden (en natter!) is het een heel goed moment om weer eens een intensievere peeling te ondergaan. In de zomer kun je dat beter niet doen voor je huid, omdat je huid zich moet beschermen tegen de zon, maar in de herfst kun je los!

Peelings

Er zijn verschillende soorten peelings. Zo zijn er scrubs, enzymatische peelings, en fruitzuurpeelings en chemische peelings. Scrubs en enzymatische peelings zijn mild voor je huid en halen alleen de bovenste dode huidcelletjes weg die er in de loop van de komende dagen toch al af zouden vallen. Je versnelt alleen het proces een beetje.

huidverjonging met een peeling
huidverjonging met een peeling

Fruitzuurpeelings zijn hele fijne peelings om je huid te verjongen en te vernieuwen. Een fruitzuur heeft een hele kleine molecuul structuur en kan daardoor heel diep in de huid trekken, tot net in het bovenste laagje van de lederhuid, het levende gedeelte van je huid. Dit is gunstig: door het zuur krijgt je huid een prikkel om harder te gaan werken.

In deze huidlaag zitten de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur. Door de prikkel worden deze cellen, de fibroblasten, harder aan het werk gezet. Precies wat we willen met huidverjonging!

Ook aan de bovenkant van je huid werkt een fruitzuurpeeling: het haalt een dun laagje van de opperhuid, waardoor nieuwe, jonge huidcellen beter en sneller naar de oppervlakte kunnen komen. Dit zie je meteen als een stralende huid.

Een fruitzuurpeeling mag een paar keer achter elkaar gedaan worden, afhankelijk van de huidconditie, maar altijd met voldoende tijd tussen de behandelingen zodat je huid voldoende kan herstellen en vernieuwen.

Belangrijk bij een peeling is dat deze uitgevoerd wordt door een huidcoach. Je mag ze niet thuis doen. Er moet goed opgelet worden of de peeling niet te intensief wordt en of de fruitzuren goed worden geneutraliseerd. (anders blijft de peeling doorwerken en dát vindt je huid dan weer niet zo leuk!)

Thuis aan de slag met een peeling

Natuurlijk kun je ook thuis aan de slag met een peeling voor een mooiere en verjongde huid! Zoals gezegd is een fruitzuurpeeling echt een instituutbehandeling, maar een enzymatische peeling kun je heel goed thuis inzetten voor een verjongde en stralende huid.

Een enzymatische peeling haalt alleen de bovenste dode huidcelletjes weg en mag wekelijks gebruikt worden.

Doe eens een minikuurtje thuis en gebruik de enzymatische peeling twee weken, drie keer per week. Je zult hier direct het resultaat van zien!

huidverjonging met een peeling
huidverjonging met een peeling

Er is ook een fruitzuurproduct voor thuis: de Glycolic gel 6% van hannah. Een product met een laag en veilig fruitzuurgehalte die net even meer doet dan een enzymatische peeling. Deze is heel geschikt bij een grove, vale huid, rimpeltjes en een huid die wel een oppepper kan gebruiken. Deze mag niet te lang worden gebruikt en alleen op advies.

De voordelen van een peeling op een rij:

  • werkt huidverjongend
  • geeft een gladde huid
  • vermindert rimpeltjes
  • voorkomt en vermindert mee-eters
  • geeft een stralende huid
  • voorkomt vroegtijdige huidveroudering
  • herstelt zonschade in de huid
  • vermindert pigmentvlekjes
  • zorgt voor een betere celdeling