Huidveroudering door de overgang

Huidveroudering begint al op jongere leeftijd, maar vanaf de overgang lijkt huidveroudering in een stroomversnelling te komen. Dit komt omdat door een veranderde hormoonhuishouding de aanmaak van collageen (het eiwit dat voor de stevigheid van je huid zorgt) nog verder afneemt.

Natuurlijk is hier wat aan te doen.

Uiteraard kunnen wij niets aan de veranderde hormoonhuishouding doen, maar we kunnen wél je huid zoveel mogelijk ondersteunen tijdens deze periode en daarmee zoveel mogelijk volume verlies tegengaan.

Belangrijk wanneer je in de overgang bent is het eten van voldoende eiwitten. Dit zijn de bouwstoffen voor het lichaam en dus ook voor je huid. Hoe beter de eiwit inname, hoe steviger de huid. Je kunt dan eigenlijk ook niet zonder supplementen. Er zijn speciale supplementen voor de huid met deze eiwitten, zodat je huid optimale hoeveelheden krijgt om de collageenproductie op gang te houden.

Behandelingen

Wanneer je je huid wilt gaan behandelen om huidveroudering tegen te gaan, dan is het belangrijk dat de focus ligt op energie en stimuleren. Wat bedoelen we daarmee?

Met energie bedoelen we: de huidcellen opladen met energie. Hoe ouder je wordt, hoe minder energie je huidcellen hebben en hoe minder goed een huidcel kan functioneren. Je huidcellen energie geven doen we met de softlight  laser en de collageen booster. Beide veilige, pijnloze en uiterst aangename behandelingen die ervoor zorgen dat op een 100% natuurlijke wijze de huidcellen opgeladen worden met energie en liftend en verstevigend werken.

Met stimuleren bedoelen we: de huidcellen wakker schudden en aan het werk zetten. Dit kan bijvoorbeeld met de Dermatude behandeling die voor meer volume in de huid zorgt. Ook regelmatige behandelingen met bindweefselmassage of rimpel reductie therapie zorgen voor de nodige activering van de huid.

Producten

Ook je eigen huidverzorgingsroutine zul je enigszins aan moeten passen. Wat voorheen volstond is nu waarschijnlijk niet voldoende meer. Eigenlijk kun je stellen dat hoe ouder je wordt, hoe meer je moet doen om je huid goed te onderhouden. Omdat er geen kant-en-klaar advies is wat betreft huidverzorging adviseren wij iedereen graag persoonlijk. Belangrijk is in ieder geval dat je huidverzorging bestaat uit de stappen: reinigen, peelen, stimuleren, herstellen en beschermen. Weten hoe dit precies moet? Maak dan eens een afspraak voor een workshop@BeautifulBalance aan onze HuidBar. Je kunt dan meteen alle producten op je eigen huid uittesten onder begeleiding van een professionele huidcoach! 010-2730609