Huidveroudering door luchtvervuiling

Er is een aantal dingen die je huid sneller doen verouderen. Je kent er vast wel een paar: roken, alcohol, stress, te veel zon, slechte voeding, weinig beweging, slecht slapen, weinig water drinken. Maar wist je ook dat je huid sneller kan verouderen door luchtvervuiling? Het is een relatief nieuw inzicht, omdat er pas de laatste tijd onderzoek naar verricht wordt.

Uiteraard houden wij alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en bestuderen we meerdere onderzoeken, zodat we jou een eerlijk en passend advies kunnen geven. Zo ook wat te doen bij huidveroudering door luchtvervuiling, of beter gezegd; hoe het te voorkomen;-)

Fijnstof

Vooral bij ons in de randstad is het raak: fijnstof. In Aziatische landen dragen veel mensen al een mondkapje om geen fijnstof in te ademen, maar deze hele fijne deeltjes komen ook op je huid terecht. Als je denkt dat dat wel meevalt; kijk maar eens hoe vies je ramen weleens zijn, wat daar vanaf komt. Dat zit dus ook op je huid. Uiteraard is het goed reinigen van je huid een must om alle viezigheid van je huid af te wassen, maar sommige deeltjes zijn zo klein, dat ze  ín je huid terecht komen en daar een wat ze noemen ‘laaggradige ontsteking’ veroorzaken. Een ontsteking die er wel is, maar waar je op zich weinig van merkt. Op den duur kan dit zeker voor problemen zorgen. Denk aan een gevoelige huid, rode vlekken, schilfertjes, pigmentvlekken en vroegtijdige huidveroudering. Dit komt door de vorming van vrije radicalen. Dit zijn moleculen die schade aan de gezonde cellen toebrengen.

Wat te doen

Je hoeft zeker niet als een gek allerlei maatregelen te treffen, maar het is best verstandig om eens stil te staan bij bijvoorbeeld de inname van voldoende antioxidanten. Deze maken de schadelijke vrije radicalen onschadelijk en helpen zo je huid weerbaarder te maken. Eet dus voldoende groente en fruit en slik extra supplementen voor de huid.

Ook kun je er met je producten voor zorgen dat je huid beter beschermd is tegen fijnstof. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de Touch of Silk te smeren na je crème. Deze legt een extra beschermd laagje over je huid. Ook het dragen van make-up is zo slecht nog niet. Het legt ook een extra laagje op de huid waardoor fijnstof niet direct contact maakt met je huidcellen. Zorg er wel voor dat je minerale make-up gebruikt (puur natuur, zonder toevoegingen die niet zo goed zijn voor je huid) én dat je dit natuurlijk ’s avonds wel goed reinigt.

Wil je persoonlijk advies? wij staan graag voor je klaar!