Huidveroudering voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Die uitspraak kennen we allemaal. En met huidveroudering is het niet anders. Het is veel gemakkelijker om je huid in een goede conditie te houden, dan een eenmaal verslapte en gerimpelde huid weer jonger te krijgen. Hoe je huidveroudering voorkomen kunt, dat lees je in deze blog.

Wat is huidveroudering

Alles veroudert, zo ook je huid. Er is een intrinsieke factor; dat wat van binnenuit  komt. En er is een extrinsieke factor; je leefstijl. Hoewel vaak wordt aangenomen ‘dat het in de genen zit’ is de verhouding intrinsiek/extrinsiek 30/70%. Met andere woorden: slechts 30% wordt bepaald door je genen, 70% heb je zelf inde hand. En dat is best fijn, want het grootste gedeelte van hoe jouw huid verouderd, heb je zelf in de hand!

Goede gewoontes

Het draait eigenlijk allemaal om goede gewoontes aanleren voor wat betreft de huid. Hier volgen enkele tips:

– Verzorg je huid goed. Door dagelijks je huid te reinigen en te verzorgen houd je de conditie van je huid op peil.

– Ga regelmatig naar de huidcoach om je huidcellen te activeren. Rust roest en dat geldt des temeer voor je huidcellen. Door je huid met een goede bindweefselmassage de activeren en te doorbloeden geef je je huid een workout. En we weten allemaal dat sporten gezond is voor je!

– Eet gezond. Een open deur, maar je lichaam bouwt huidcellen op met de voedingsstoffen die jij eet. Hoe gezonder je eet, hoe beter je huidcellen. Omdat je lang niet alle voedingsstoffen via je je voeding binnen krijgt, kun je het beste voedingssupplementen van hoge kwaliteit slikken als aanvulling.

– Om collageen aan te blijven maken kun je naast de activerende behandelingen ook collageensupplementen slikken. Er wordt vaak een beetje terughoudend gereageerd op collageensupplementen, maar uit ervaring kan ik je zeggen: dit werkt echt fantastisch. Je krijgt namelijk via je voeding nooit genoeg eiwitten binnen o je huid te verjongen. Met de supplementen lukt dit wel, gegarandeerd!

– Slaap voldoende. Tijdens je slaap worden er allerlei stofjes aangemaakt die voor herstel zorgen. Ook je huid heeft hier profijt van. Zorg dus dat je voldoende slaapt. En het is echt waar: de uren voor twaalf uur gelden dubbel!

– Ontspanning is een belangrijke factor als  het om je huid gaat. Stress is voor niemand goed. Gelukkig zijn onze behandelingen heel ontspannend 😉

– Doorbloeding is alles voor je huid. Via de doorbloeding komen alle voedingsstoffen en zuurstof bij de huidcellen en kunnen afvalstoffen afgevoerd worden. Door twee keer in de week de doorbloeding in je huid te activeren blijft je huid in een goede conditie.

Heb je hulp nodig bij het in conditie brengen van je huid? Onze huidcoaches staan je graag met raad en daad bij!