Huidverzorging door de jaren heen

Zaterdag 2 september vieren wij ons vijftienjarig jubileum! Een bijzondere mijlpaal dat je even doet terugdenken aan hoe het allemaal begon en hoe het verlopen is door de jaren heen. En wat is er veel veranderd in die tijd! Lees mee door vijftien jaar schoonheidsverzorging…

Hoe Beautiful Balance is ontstaan

Op mijn tiende zag ik een advertentie in meidenblad Tina met de tekst: “Maak  je op voor het mooiste vak ter wereld, word schoonheidsspecialiste…” Ik had toen geen flauw idee wat het vak inhield, maar op dat moment wist ik het: ik word schoonheidsspecialist!

Zo gezegd, zo gedaan en na de middelbare school volgde ik de opleiding tot schoonheidsspecialist, inclusief pedicure en Algemene Ondernemers Vaardigheden (middenstandsdiploma). Nadat ik in een salon gewerkt heb, vond ik het tijd om voor mijzelf te gaan werken en in het voorjaar van 2002 ging ik naar de Kamer van Koophandel, schreef me in en daar was Beautiful Balance geboren. Na een paar maanden voorbereiden startte ik op 2 september 2002 met mijn eigen salon.

Vijftien jaar geleden lag de nadruk in het vak op huidverzorging, lekkere ontspannen behandelingen en ‘vertroetelen’. Een behandeling werd echt nog als luxe gezien en minder als noodzaak voor het krijgen en behouden van een gezonde huid. Zelfs wellness was nog niet doorgebroken.

Het leuke vind ik dat ik de hele professionalisering van het vak heb meegemaakt. Zo hadden we vijftien jaar geleden een stoomapparaat en sommigen (wij niet, want niet fris…) een borstelapparaat, maar dat was het wel zo’n beetje. Maar zoals het vaak gaat in onze branche, kwamen medische technieken beschikbaar in de cosmetische branche en de hele opkomst van apparatuur heb ik meegemaakt. Uren heb ik rondgelopen op beurzen om de werking van apparatuur te bekijken en te beoordelen. Fantastische huidverbeterende technieken deden hun opmars en dat was dan ook de richting die ik opging: huidverbetering!

Zo keek ik op zestienjarige leeftijd al mijn ogen uit op de beursstand van hannah hoe Hannah Hakze haar bindweefselmassage demonstreerde. In die tijd echt baanbrekend, want alle massage’s in die tijd waren zacht en ontspannen. Wel heel wat anders dan de stevige bindweefselmassage!

Apparaten als microdermabrasie, IPL, en laser deden hun intrede en langzaam groeide Beautiful Balance van een gewone schoonheidssalon met allerhande beauty behandelingen uit tot een gespecialiseerd instituut voor huidverjonging en huidverbetering.

Cosmetica

Ook de producten hebben in de loop der jaren enorme verbeteringen ondergaan. Waren de producten van vijftien jaar geleden gewoon lekker om te smeren, tegenwoordig zit er zoveel technologie in je potje dat we echt van huidverbetering kunnen spreken. Met de meest geweldige ingrediënten kunnen we ervoor zorgen dat huidproblemen opgelost worden en de huid daadwerkelijk wordt verbeterd.

Voeding

Voeding is ook iets dat de laatste jaren pas in opmars is als het gaat om een mooiere en gezondere huid. Behandelde je vijftien jaar geleden alleen de buitenkant, nu weten we dat de huid, dat een levend orgaan is, ook of juist ook van de binnenkant behandeld moet worden. Bijvoorbeeld bij huidveroudering. Een verouderde huid heeft tekorten (anders was ie niet verouderd 😉 ) Deze kun je heel mooi aanvullen met speciaal hiervoor gemaakte huidsupplementen, oftewel nutricosmetics. Zo weet je zeker dat je huid de juiste bouwstoffen krijgt én weet je zeker dat je resultaat gaat krijgen. Een hele mooie ontwikkeling!

Jubileum

En toen waren we vijftien jaar verder! Time flies when you’re having fun!

Zaterdag 2 september ben je van harte welkom en ontvang je 15% korting op alle hannah producten! Onder alle bezoekers verloten wij onze nieuwe behandeling met ultrageluid. Een fantastische nieuwe behandeling met resultaten waar we vijftien jaar geleden alleen maar van konden dromen! Zien we jou ook zaterdag? Je bent van harte welkom!!