Huidverzorging in de herfst

De herfst is er weer in volle glorie! De natuur geeft ons een prachtig schouwspel aan kleuren en de dikkere jas is weer uit de kast. De overgang naar een nieuw seizoen is een mooie moment om je huidverzorging onder de loep te nemen. Want wat in de zomer fantastisch werkte, kan nu niet voedend genoeg meer zijn. In deze blog lees je over huidverzorging in de herfst.

 

Nieuw seizoen, nieuwe huidanalyse

We merken het ieder jaar weer: zodra de temperatuur daalt, daalt ook het vetgehalte van de huid. We meten enorm veel droge huiden op het moment. Misschien heb je het ook al aan je eigen huid gemerkt: droog, trekkerig en vaal. Doordat we voor elke behandeling een huidmeting geven, weten we precies wat iemand nodig heeft. Heb je geen behandeling geboekt, maar wil je toch weten hoe je huid ervoor staat? Boek dan eens alleen een huidmeting, zodat je precies weet waar jouw huid behoefte aan heeft.

Misschien staat de kachel in jouw auto al aan. Droge, warme lucht wordt de auto in geblazen. Maar ook je huid droogt hiervan uit. Denk maar eens aan wat een föhn doet met nat haar. Door droge, warme lucht te blazen wordt je haar droog. Nu je die link hebt gelegd hoef ik natuurlijk niet te zeggen wat dat kacheltje met je huid doet!

Natuurlijk hoef je niet in de kou te gaan zitten :-). Gelukkig kun je door je huidverzorging iets aan te passen je huid prima beschermen en blijven voeden.

Eerst peelen, dan voeden

In de zomer verdikt je huid zich om zich te beschermen tegen de zon. In de herfst heb je dit dikkere laagje niet meer nodig en kun je gaan beginnen met het peelen van je huid. Met het Primum Elixer op basis van amandelzuur haal je heel veilig een dun laagje van de opperhuid waardoor je huid verlost wordt van dit doffe laagje! Het Primum Elixer kun je als kuurtje inzetten van drie tot vijf dagen en daarna gebruik je het twee keer inde week.

Nu je huid ontdaan is van dode huidcellen en de celdeling lekker geactiveerd is, kan je huid ook veel beter een voedende crème opnemen.

Ook kun je ervoor kiezen om een serum onder je crème aan te brengen voor extra voeding. Bijvoorbeeld skin conditioner of opulence serum. Door met laagjes te werken kan je huid verschillende voedende stoffen beter opnemen.

Vergeet ook niet je huid goed te hydrateren. Alleen een goed gehydrateerde huid kan de vetten uit een crème goed opnemen en vasthouden!