Yes! het is weer zomer! En of je dit jaar nu wel of niet op vakantie gaat, het is altijd fijn om je huidverzorgingsroutine af te stemmen op het seizoen. Dus in deze blog alles over een perfecte huidverzorgingsroutine in de zomer!

Reinigen

Wist je dat je zelfs je reiniging aan kunt passen aan het seizoen? Wij adviseren om een niet te sterke reiniging te gebruiken in de zomer. Daarmee bedoelen dat er in het product niet teveel fruitzuren moeten zitten. Fruitzuren hebben een licht peelende werking en dat is in de zomer minder wenselijk met oog op pigmentatie. Een zachte reinigingsgel of milk is perfect!

Zorg er in de zomer ook voor dat je een dubbele reiniging uitvoert. Je gebruikt, als het goed is, in de zomer meer SPF, dat een beschermend laagje over je huid heen legt. Dit moet extra goed verwijderd worden en dat kan perfect met een dubbele reiniging. Met de eerste reiniging verwijder je al het vuil van de huid, de tweede keer reinig je echt je huid zelf. De makeup melt is bijvoorbeeld perfect voor zo’n eerste reiniging!

SPF -> zonnecrème

Natúúrlijk gebruik je een goede SPF in de zomer. Wij adviseren om het hele jaar een SPF te gebruiken voor je gezicht. Dit omdat UV-straling altijd aanwezig is en voor schade aan de huidcellen kan zorgen. In de zomer is er meer zonkracht en is het belangrijk om regelmatig een laagje aan te brengen. Wij hebben twee heerlijke SPF producen, die niet alleen beschermen, maar ook huidveroudering aanpakken met de ingrediënten die erin zitten. De solar defense is er in twee varianten, met (factor 30) en zonder (factor 50) kleurtje.

Ook voor de huid van je lichaam is het belangrijk om het goed te beschermen. Dat doe je bijvoorbeeld met de Solar defense body. Dit is een heel gemakkelijke spray met een factor 30 (stiekem is het factor 44, maar dat mag er niet op staan 😉 ) Voordeel is ook dat deze 80 minuten waterbestendig is! Perfect dus tijdens vakantie, dagje strand of als je buiten sport!

Luchtige crème

Door de warmte en soms door zweten, kan het zijn dat je in de zomer een luchtigere crème fijner vindt. Kies dan bijvoorbeeld voor de Aquaboost, die vetvrij is of de Face lift, een luchtige, hydraterende crème.

Extra bescherming met antioxidanten

Wat echt een goede tip is, is het extra beschermen van je huid met antioxidanten. Natuurlijk bescherm je je huid van buitenaf met een goede SPF, maar er is geen enkele SPF die 100% beschermt. Daarom is het heel belangrijk om je huid ook van binnenuit bescherming te geven. Dit doe je met antioxidanten. In het Hydrostem serum zitten deze antioxidanten en dit is dan ook een perfect serum om overdag te gebruiken als je je huid wil beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.