Huidverzorging in de zomer

Vorige week kon je al lezen over de summer must haves; producten die in de zomer niet in je huidverzorgingsroutine mogen ontbreken. Ook hebben we daar een leuke actie mee, waar al veel gebruik van is gemaakt! De actie vind je hier.

Maar er zijn nog wel wat dingen waar je rekening mee kunt houden in de zomermaanden! En daar gaat de HuidBlog van deze week over.

Huidverzorging in de zomer

Dat je je goed in moet smeren, dat weet je natuurlijk al 😉 , maar er zijn nog wat specifieke dingen waar je rekening mee kunt houden als de temperaturen wat hoger zijn, of wanneer je lekker op vakantie bent.

In de zomer heeft je huid voornamelijk bescherming en vocht nodig. Bescherming tegen overmatige UV-stralen en vocht omdat het zonnetje meer vocht uit je huid laat verdampen. Dit vochtgehalte kun je gemakkelijk op peil brengen. Wist je dat een

huidverzorging in de zomer
huidverzorging in de zomer

vochtarme huid het makkelijkste huidprobleem is dat op te lossen is?

Sommige mensen gebruiken het hele jaar door dezelfde crème. Maar is dat wel wat je huid nodig heeft? In de winter heb je voornamelijk vetten/voeding nodig, in de zomer dus vooral veel vocht. Laat daarom altijd regelmatig je huid meten met de Skin Analyzer. Hierdoor weet je precies wat je huid nodig heeft.

Waarschijnlijk zul je in de warmere perioden een luchtigere crème fijner vinden. Stap daarom over naar een crème die juist in de zomer geschikt is voor je huid. Ook zul je misschien minder laagjes nodig hebben.

Fijne crèmes in het zomerseizoen zijn de Oxys Genes, een zuurstof crème,  die niet al te vet is, maar door de actieve zuurstof die erin zit word je ook nog veel mooier bruin. Maar ook de Fade Treatment is een fijne crème die qua werking lijkt op de 24h crème, maar direct ook beschermt tegen uv én de collageen aanmaak stimuleert. (Wat willen we nog meer? 🙂 )

Scrubben in de zomer?

Er wordt vaak gezegd dat je lekker veel moet scrubben in de zomer, want daar word je zo mooi bruin van… Zucht…. niet doen!

Natuurlijk kun je af en toe je gezichtshuid ontdoen van dode huidcellen met de enzymatic skin peeling, maar maak het niet te gek! Een keer per week is meer dan voldoende. Hetzelfde geldt voor je lichaamshuid; niet vaker dan een keer per week en ga daarna vooral NIET direct de zon in! Ik zal je uitleggen waarom:

Onder invloed van UV-stralen wordt de laag aan dode huidcellen, de hoornlaag, dikker. Dit heeft een hele belangrijke functie, namelijk BESCHERMING!!! Een verdikte hoornlaag geeft zelfs een hele goede bescherming, namelijk te vergelijken met factor 50. Als jij vervolgens enthousiast die laag gaat verwijderen, dan heeft je huid geen natuurlijke bescherming meer. Het gevolg is dat je sneller kunt verbranden, maar je huid wellicht ook gevoeliger maakt voor DNA schade, wat op de lange termijn huidkanker kan veroorzaken.

Dit is ook de reden dat we in de zomerperiode dus ook geen fruitzuurpeelings toepassen in de salon; veel te veel risico. Ik ben een voorstander van natuurlijke huidverbetering, dus als je huid zich verdikt om te beschermen, dan moeten we dit fenomenale beschermingsmechanisme respecteren en in tact laten.

Wees gerust, na de zomer kun je lekker “los” gaan met behandelingen met fruitzuren!

Wil je hier persoonlijke informatie over, wat voor jouw huid geschikt is? Maak dan een afspraak voor een huidmeting!

Hydrateren van je huid

Met de volgende producten kun je je huid perfect hydrateren:

 • hydromask, een super hydraterend masker dat je ook als nachtcrème kunt gebruiken. Je huid is hiermee binnen no time hersteld
 • Sparkling spray, een van de twee sprays die je opbrengt vóórdat je een crème aanbrengt. Sparkling spray bevat aloë vera,
  huidverzorging in de zomer
  huidverzorging in de zomer

  dat uitermate geschikt is om in de zomer te hydrateren en te verkoelen.

 • Oxys Genes, dé perfecte zomercrème waar je huid niet alleen van gaat stralen, maar waar je ook mooier bruin van wordt!
 • Opulence serum, zorgt niet alleen voor een gezonde huid, maar voorkomt ook nog eens pigmentvlekken
 • Body oil, onmisbaar in de zomer om je lichaamshuid in optimale conditie te houden. Trekt snel in en plakt niet.