Huidverzorgingsroutine Deel II Peelen

In het eerste deel van deze ‘minicursus huidverzorging’ kon je alles lezen over stap 1: het reinigen.                                                 Wil je dit artikel teruglezen, dan kan dat hier.

In dit deel leg ik je uit waarom het regelmatig toepassen van een peeling écht niet mag ontbreken in jouw huidverzorgingsroutine!

Peelen

Peelen betekent letterlijk: pellen/afpellen. Vertaalt naar de huid: het verwijderen van een laagje van de huid. Afhankelijk van welke peeling je gebruikt is dit laagje wat verwijderd wordt dunner of dikker.

Waarom peelen?

Door het toepassen van een peeling verwijder je een laagje van je huid. Hierdoor zie je direct de frissere huidcellen en is je huid gladder en zachter. Omdat je huid een laagje mist, gaat het harder aan de gang om dit weer te herstellen: celvernieuwing dus! Het houdt je huid actief. Zeer belangrijk, want hoe ouder je wordt, hoe trager de celdeling verloopt. Ook kunnen je producten veel beter intrekken en werken als de huid goed gepeeld is.

Huidverzorgingsroutine
Huidverzorgingsroutine

Hoe peelen?

Belangrijk is dat je natuurlijk een peeling gebruikt die past bij jouw huidconditie. Daar kunnen wij jou natuurlijk heel goed in adviseren. Er zijn verschillende peelings die je veilig thuis kunt gebruiken. De intensieve peelings moet je aan ons overlaten 🙂 Een enzymatische peeling bijvoorbeeld is een peeling die je wekelijks kunt gebruiken en na het reinigen van je gezicht aanbrengt. Je

kunt ervoor kiezen de peeling te blijven ‘inmasseren’ of gewoon aan te brengen en te laten zitten. Deze peeling gaat prikkelen en dat is een teken dat ie werkt! Als het prikkelen ophoudt of wanneer de peeling helemaal ingedroogd is, kan het weer afgespoeld worden.

Huidverzorgingsroutine
Huidverzorgingsroutine

Een hele makkelijke manier van peelen is met peeling pads, zoals de 5× power peel pads. Dit is een doekje met een milde thuispeeling die je over je huid heen haalt. Super makkelijk dus! Het fijne van deze pads is dat je ze heel eenvoudig over je huid heen kunt halen en het verder niet af hoeft te spoelen. Je huid gaat hier echt van stralen! (en wie wil dat nou niet 😉 )

Hoe vaak?

Een peeling doe je  minimaal 1 keer per week, maar afhankelijk van jouw huidconditie kun je het vaker doen. Daar adviseren wij jou graag over en je kunt alles testen aan onze HuidBar!