Huidverzorgingsroutine stap 2: peelen

Vorige week begonnen we we met de eerste van de vijf stappen: reinigen. Deze week is stap twee van een goede huidverzorgingsroutine aan de beurt: peelen. Wat is het, wat doet het en waarom is het zo goed voor je huid? Je leest het hier!

Wat is een peeling

Een peeling zorgt ervoor dat dode huidcellen van de huid worden verwijderd. Peelings zijn erin allerlei soorten en sterktes. In ons HuidCenter hebben we verschillende peelings die ervoor zorgen dat je huid er gladder, zachter, egaler en stralender uit gaat zien. Afhankelijk van de conditie van de huid en van het huidprobleem, kiezen we een geschikte peeling.

Maar ook thuis kun je met regelmaat een peeling doen. En dat is hartstikke goed voor je huid. Natuurlijk zijn de peelings die je thuis kunt doen niet zo sterk als die in ons HuidCenter. Door je huid twee keer per week een milde peeling te geven, zorg je ervoor dat de dode huidcellen goed van de huid verwijderd worden. Dit houdt je huid zacht en glad.

Een peeling kan op basis van fruitzuren zijn, maar ook bijvoorbeeld enzymen of met korreltjes.

Het effect van een peeling

Een peeling heeft twee effecten: ten eerste wordt de buitenkant van de huid, de opperhuid, gladder. Dat vinden wij vrouwen heel fijn, want dat betekent dat de huid zachter aanvoelt en er mooier en egaler uitziet.

Ten tweede werkt het door in de diepere huidlagen. Omdat er aan de buitenkant een laagje weggehaald is, gaan de cellen in de diepere huidlagen sneller werken. de jonge huidcellen komen dus sneller naar boven. Deze activatie zorgt er ook voor dat er naar binnen toe de cellen worden geactiveerd: de collageenaanmaak wordt verbeterd!

Waarom het zo goed is voor je huid

Zoals hierboven al beschreven heeft het geven van een peeling heel veel voordelen voor je huid. Het maakt je huid gladder, zachter, egaler, steviger, jonger, vermindert rimpels en zorgt ervoor dat werkstoffen uit je producten beter opgenomen kunnen worden. Ook bij huidproblemen zoals bijvoorbeeld acne is een peeling wenselijk, omdat het ontstekingen helpt voorkomen en de genezing van de huid bevorderd.

Hoe vaak doe je een peeling

Thuis adviseren wij om een milde peeling altijd twee keer in de week te doen. Dit zorgt ervoor dat de celdeling van de huid optimaal blijft.

In ons HuidCenter bekijken we per keer wat je huid nodig heeft, maar een peeling kan bijvoorbeeld elke zes weken ondergaan worden. Bij huidproblemen zoals acne kunnen we zelfs elke week een peeling toepassen. Maar alles is maatwerk.

Wil je weten welke peeling voor jouw huid geschikt is en hoe vaak jij thuis je huid een peeling kunt geven? Wij geven je graag advies op maat!