Huidverzorgingsroutine deel I reinigen

Als huidcoach is het hebben van een vaste huidverzorgingsroutine een gewoonte. Omdat wij opgeleid zijn om de huid te analyseren, behandelen en te verbeteren weten wij exact welke producten op welke manier gebruikt moeten worden. In onze dagelijkse praktijk merken wij, dat wat voor ons vanzelfsprekend is, voor veel vrouwen toch moeilijk kan zijn. Al die producten die in een bepaalde volgorde, op een bepaalde manier gebruikt moeten worden… In deze serie van blogs zal ik je wegwijs maken!

Reinigen

Je start een huidverzorgingsroutine altijd met het reinigen van je huid. Dit doe je om vuildeeltjes, uitlaatgassen, afvalstoffen, make-up, zweet, bacteriën talg, en restjes van je crème te verwijderen. Dit verstopt je poriën en wil je van je huid hebben. Je crème kan nooit goed intrekken op een vieze huid! Denk maar eens aan je auto of ramen wat daar voor een vuil op kan zitten!

Het reinigen van je huid doe je elke ochtend en elke avond. ’s Ochtends omdat je huid ’s nachts veel afvalstoffen afscheidt en ’s avonds om alle vuildeeltjes en make-up te verwijderen. Ook als je geen make-up draagt is het verstandig om je huid goed te reinigen omdat er bijv. veel luchtvervuiling ed. op je huid kan komen.

Hydrofiel

Het beste voor je huid is een hydrofiel reinigingsproduct. Hydrofiel betekent letterlijk ‘waterlievend’. Dit wil zeggen dat het product met water te mengen is, zónder je huid uit te drogen. want je wilt wél een schone huid, maar niet dat het beschermingslaagje van je huid aangetast wordt. Afhankelijk van je huidconditie of je persoonlijke voorkeur kies je bijvoorbeeld voor een milk of een olie.

Zo gebruik je het

Huidverzorgingsroutine
Huidverzorgingsroutine

Neem een ruime hoeveelheid van het reinigingsproduct en verdeel dit over je gezicht. Verdeel het goed zodat alle vuildeeltjes goed opgenomen kunnen worden. Maak vervolgens je handen nat en was je huid. Het water mengt zich goed met de milk of olie en je huid wordt grondig gereinigd. Was het er vervolgens af. Je kunt hier ook een warm kompres voor gebruiken. Dep vervolgens je huid droog en reinig je huid na door een watje met sensitive skin lotion over je huid heen te halen.

Tips

Was je handen voor je je huid gaat verzorgen!

Gebruik alleen producten die passen bij jouw huid

Gebruik altijd lotion na het reinigen

Persoonlijk advies nodig? Kom bij ons langs! Neem plaats aan onze skinbar en test de juiste producten uit op jouw huid onder begeleiding van een van onze huidcoaches!