Hydrofiel reinigen van je huid

Dat het belangrijk is om je huid goed te reinigen wist je waarschijnlijk al. Maar hoe doe je dit op de juiste manier? En wat is hydrofiel reinigen? Je leest het in deze blog. We hebben ook een leuk filmpje hierover opgenomen.

Hydro-wat??

Hydrofiel is een term die je misschien niet zoveel zegt. Het wil zeggen dat het water aantrekt. In het geval van je reiniging: te mengen met water. Belangrijk aan een reinigingsproduct is dat het je huid goed schoonmaakt, zónder je huid uit te drogen. En dat doe je met een hydrofiel reinigingsproduct.

De cleansing milk en oil van hannah zijn hydrofiel. Je brengt ze eerst aan op je droge huid en verdeelt het goed over je huid. Daarna maak je je handen nat en ga je je huid wassen. Je zult merken dat het reinigingsproduct dunner wordt, een beetje milk-achtig en zich goed over je huid verdeeld. Je kunt je huid hier echt goed mee schoonmaken. De poriën worden goed schoongemaakt.

Hierna spoel je je gezicht af of haal je de reiniging van je gezicht met een warme kompresdoek. Dep je huid droog en schoon is je huid! Nog even wat sensitive skin lotion op een watje en over je huid halen en je huid is klaar om de werkstoffen uit je crème op te nemen.

Twee keer per dag

Het beste is om je huid twee keer per dag te reinigen. In onze HuidVlog vertel ik je waarom!

Heb je veel make-up op (of wil je de schmink van carnaval goed van je huid verwijderen?) reinig dan twee keer achter elkaar, zodat je weet dat alles écht goed van je huid af is.

Kijk hier voor onze HuidVlog over hydrofiel reinigen: