Is een peeling geschikt voor mij

We krijgen ontzettend veel leuke reacties op de vorige blogs over peelings! Super! wat bij de meesten de grote vraag is: is een peeling geschikt voor mij? In deze blog zal ik daar wat dieper op ingaan.

Wat doet een peeling

In principe hebben alle peelings min of meer dezelfde werking, alleen het soort peeling bepaalt de intensiteit ervan. Een peeling haalt een laagje van de bovenste huidlaag af. Hierdoor zie je de huidcellen die daaronder liggen en dat zijn jongere cellen. Dit ziet er meteen beter uit. Daarnaast gaat je huid aan de gang om dat verwijderde laagje te herstellen, waardoor de celdeling geactiveerd wordt en er nieuwe, frisse huidcellen aangemaakt worden.

Daarnaast geeft een peeling ook een prikkel aan de cellen in de diepere huidlagen. Die cellen maken meer collageen aan, wat voor een stevigere huid zorgt. Rimpeltjes verminderen, de huid wordt egaler en pigmentvlekjes verminderen of verdwijnen. Huidverjongend dus!

Voor welk huidprobleem

Nu je weet wat een peeling doet, gaan we wat dieper in op wanneer je voor een peeling zou kiezen. Dit kan zijn omdat je huid er wat doffer uitziet, er fijne rimpeltjes ontstaan, er diepere rimpels zitten, je last hebt van pigmentvlekjes, je een grove huidstructuur hebt, last hebt van acne, of acnelittekentjes, of een combinatie van een of meer problemen.

Voor ieder huidtype en probleem hebben wij een geschikte peeling. We kunnen de behandeling helemaal op maat samenstellen, zodat je altijd een behandeling en peeling krijgt die op jouw huid is afgestemd.

Ook is het goed voor je huid om af en toe eens een peeling te doen om dode huidcellen te verwijderen en je huid een echte oppepper te geven. Je vertraagt hiermee ook het verouderingsproces en werkt dus heel goed preventief.

Wil je meer informatie over je huid en welke peeling voor jouw geschikt is? Je kunt ons altijd bellen 010-2730609