Je staat er niet bij stil, maar op dit moment dat jij deze blog leest, staat je huid bloot aan straling. Bij straling denk je vaak aan UV-straling. En dat je je daarvoor moet beschermen, dat weten we inmiddels wel (als het goed is!) Maar wist je ook dat straling van een beeldscherm (telefoon, tablet, laptop, computer en tv) je huid binnendringt en schade kan veroorzaken?

Licht

Het licht zoals wij dat kennen is verdeeld over verschillende frequenties, afhankelijk van de kleur of functie die het heeft. Blauw licht heeft een kleine frequentie, wat betekent dat het licht diep in de huid kan dringen. Dat is op zich niet zo’n groot probleem. We hebben nou eenmaal licht nodig. Maar omdat we tegenwoordig de hele dag met een telefoon rondlopen, op de computer werken en vervolgens achter de tv neerploffen, krijgen we iets teveel straling van blauw licht. En uit onderzoek blijkt dat dit niet zo goed is voor je huid.

Blauw licht

Blauw licht heeft een frequentie van 450-495 nanometer en dringt diep in de huid. Hoe dieper het in de huid kan doordringen, hoe meer schade het kan aanrichten. Bij blauw licht, het zogenaamde High Visible Energy licht, moet je denken aan pigmentvorming en de afname van collageen en elastine. Ook ontstaat er in de huid meer oxidatieve stress, dat ook een versnelde veroudering tot gevolg heeft.

Wat kun je ertegen doen?

Op de nieuwere versies smartphone’s zit vaak een blauwlicht-filter knopje. Zet je deze uit dan zie je dat het beeld een stuk minder blauw uitstraalt. Bij computers en tv’s kan dit vaak niet. Hiervoor is het handig om je huid te beschermen tegen dit blauwe licht. Dit kan met de Somnifera Roota Mist. Dit is een heerlijke, hydraterende spray. Het beschermt je huid tegen blauw licht met het ingrediënt: ENERGINIUS. Dit is afkomstig van de Somnifera plant, een soort zusje van de Ginseng. Het heeft sterk herstellende eigenschappen en er worden op dit moment zelfs testen gedaan met dit ingrediënt bij melanomen (ernstige huidkanker)

Naast deze beschermende eigenschappen werkt het sterk hydraterend, bevat het antioxidanten en beschermt het je huid tegen luchtvervuiling. En echte multitasker dus!

Gebruik

De Somnifera Root mist gebruik je heel gemakkelijk over je verzorging of make-up heen. Het is een fijne spray die je huid 2 uur lang beschermt tegen blauw licht en luchtvervuiling. Heb je dus een dagje dat je veel aan het werk bent op de computer, de hele avond je favoriete serie gaat bekijken op netflix of als je eigenlijk toch wel een beetje verslaafd bent aan je mobiele telefoon, spray dan elke 2 uur een beetje Somnifera Root mist op je gezicht en je bent beschermd tegen de schadelijke stralen van het blauwe licht. Let op: dit is geen SPF voor UV-straling. Daarvoor adviseren we de Solar defense SPF 30 of 50. Hier overheen kun je de Somnifera Root mist sprayen en je bent echt helemaal beschermd!