Je huid in de herfst

De dagen worden korter, de temperatuur is gezakt en je huid kan waarschijnlijk wel een oppepper gebruiken. Met de overgang

je huid in de herfst
je huid in de herfst

naar een nieuw seizoen heeft ook je huid even moeite. Help je huid een handje door haar herfst-proof te maken!

Peeling

In de zomer wordt de laag aan dode huidcellen dikker, omdat je huid zich van nature beschermt tegen UV-straling. In de herfst heeft je huid die extra dikke beschermlaag niet meer nodig en kan je huid er wat grauw uit gaan zien. Om dat tegen te gaan gebruik je het beste een peeling.

Je kunt afhankelijk van je huidconditie voor verschillende soorten kiezen.

Als eerste hebben we de enzymatische peeling (enzymatic skin peeling van hannah). Deze werkt zonder korreltjes en is heel mild, doch doeltreffend voor je huid. Je ziet meteen verschil! Een enzymatische peeling mag meerdere keren per week gebruikt worden en kan op de plaatsen waar het meer nodig is extra worden aangebracht.

Ook is er de peeling met korreltjes (polish&plump van HydroPeptide) deze werkt in twee fasen: de eerste is met korreltjes om de huid als het ware te polijsten, vervolgens breng je over deze korreltjes de fruitzuren aan. Het voordeel van deze peeling is de zeer diepgaande werking. Wanneer je de peeling eraf gewassen hebt, heb je zó’n zachte huid! Deze peeling mag een keer per week, of een keer per twee weken, afhankelijk van je huid conditie. (Uiteraard adviseren wij je graag hierover!)

Ook kun je ervoor kiezen een professionele peeling te onder gaan. Deze werkt weer intensiever dan de peelings die je thuis kunt doen en zorgen voor een onwijze boost!

Andere crème?

Met het wisselen van het seizoen is het misschien ook weer tijd om te wisselen van crème. Had je in de zomer genoeg aan een luchtige crème die voornamelijk hydraterend werkt, nu het kouder wordt heeft je huid meer behoefte aan aan vollere, vettere crème’s.

Maar misschien is je crème wel goed, maar net niet meer voldoende voedend voor deze koudere tijd. In dat geval kun je ervoor kiezen om een serum toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Met een serum met hoog gedoseerde werkstoffen heeft je huid een heerlijk extraatje.

Lichaam

Ook je lichaamshuid heeft het zwaarder te verduren nu het weer in dikkere kleding wordt gestopt. Je kunt het al merken aan

je huid in de herfst
je huid in de herfst

drogere scheenbenen, waarschijnlijk! Douche daarom met een speciaal douche product dat je huid niet uitdroogt. Let op dat er geen sodium laureth sulfaat  in zit! Dit is namelijk het stofje dat uitdroogt. Smeer je na het douchen in met een heerlijk body olie, of, als je huid heel erg droog is, een body cream.

Wil je advies op maat over jouw huid in de herfst, maak dan een afspraak voor een persoonlijke huidmeting!