Je huid in de winter

Tijdens onze huidmetingen merken we echt dat het winter is: het vetgehalte van de meeste huiden is veel te laag. Een droge huid komt namelijk veel voor in de winter.

Vetlaagje

Je huid heeft namelijk een vetlaagje. Althans, dat zou je huid moeten hebben 😉 Dat vetlaagje is namelijk het beschermingsjasje van je huid. Zeg maar je winterjas. Net zoals jijzelf een winterjas aan doet tegen de kou, heeft jou huid een bescherming nodig d.m.v. een vetlaagje. Echter, door de kou en de droge lucht door de centrale verwarming, droogt je huid uit en heeft juist een tekort aan deze o zo belangrijke vetten.

Deze vetten vormen een beschermende laag over je huid. Je huidcellen zijn omringt met vetten, het huidcement. Dit huidcement zorgt ervoor dat vocht goed in je huid blijft, en bacteriën ed. buiten je huid blijven. Mist je huid dus deze belangrijke vetten, dan is je huid vatbaarder en ‘gevoeliger’ voor bijvoorbeeld het krijgen van schilfertjes, jeuk, rode vlekken en in een wat verder en ernstiger stadium eczeem.

Smeren

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je huid te beschermen in de winter is smeren, smeren en nog eens smeren. In de winter mag je crème best een beetje voller zijn. Ook meerdere laagjes over elkaar heen vindt je huid best fijn. Dit zorgt voor meer voeding en bescherming. De crème neemt als het ware de bescherming van je huid over.

je huid in de winter
je huid in de winter

Fijne crème’s voor in de winter

Dit zijn onze favoriete wintercrème’s:

  • Soothing Balm: een heerlijke, volle balsem die versmelt met je huid.
  • Cell Recovery Cream: een echte winter crème die goed beschermt en herstelt
  • Remodelling Cream: volle crème op basis van vitamine E
  • Power Lift: volle anti-ageing crème met ceramides die je huid beschermen