Je huid in de zomer

Yes! Het is nu officieel zomer! We kunnen al een tijdje genieten van zomerse temperaturen. Hoe je je huid het beste verzorgt in de zomer, dat lees je deze week in onze blog!

Smeren, smeren, smeren!!!

Als huidcoach kunnen we het niet vaak genoeg zeggen: smeer je goed in! Laat je huid onder geen beding rood worden, want het rood worden van de huid is een eerstegraads verbranding. En nee, rood wordt niet bruin (iets dat ik vaak hoor) het bruin worden van de huid komt namelijk sowieso wat later op gang. Rood worden van de huid is altijd slecht. Hoewel de roodheid na een paar dagen weg is, is de schade aan het DNA in de huidcellen onomkeerbaar. Gevolg: rimpels, pigmentvlekken, ruwe plekjes op de huid en huidkanker. Zo, dat moest ik even gezegd hebben 😉

Goed reinigen

In de zomer zweet je meer, en de factor uit je zonnecrème kan je huid wat meer verstoppen. Mee-eters liggen op de loer. Door je huid dagelijks twee maal te reinigen met een hydrofiele milk of olie, hou je je huid goed schoon. Heb je veel gesmeerd, of veel gezweten, doe gerust een dubbele reiniging om je huid schoon te krijgen.

Water drinken

Ook dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen: drink voldoende water. Zeker op warme dagen mag je best een glas meer drinken! Hou je niet van water? Probeer dan eens fruitwater. Door vers fruit aan je water toe te voegen, krijgt het een lekker smaakje én voeg je vitamines toe.

Scrubben voor een mooie huid?

Je leest het overal: lekker veel scrubben in de zomer, want dan wordt je mooier bruin. Maar is dit wel zo goed voor je huid? Het antwoord is: nee! Je huid bouwt een eigen beschermingslaagje op met huidcellen. Dit heeft dezelfde beschermingsfactor als een zonnebrandcrème factor 50!!! Scrub je teveel of te intensief, dan haal je dit natuurlijke beschermlaagje weg. Je kunt dan niet alleen sneller verbranden, je hebt dan ook meer kans op huidkanker. Niet te vaak scrubben dus! Wil je toch mooi bruin worden, zorg dan dat je doorbloeding van je huid stimuleert, want door het hogere zuurstofgehalte in je huid zul je wel mooier bruin worden!

Hydrateren

Door de zon verliest je huid meer vocht. Hydrateren is in de zomer dus het toverwoord! Dit doe je bijvoorbeeld met het vitamin complex, een heerlijke vitamine spray voor je huid. Of bijvoorbeeld met het hydromask. Dit masker bevat hyaluronzuur dat een super hydraterend effect heeft. Tip: zet je hydromask in de koelkast. Super lekker na een dagje zon!

Eet je mooi

Eet in de zomer volop fruit! Deze bevatten antioxidanten die schade door de zon gedeeltelijk voorkomen, en helpen herstellen. Druiven, aardbeien, frambozen, blauwe bessen; eet ze zoveel mogelijk!

Mini

Nog een laatste, maar een van de beste tips: zorg voor een mini zonnebrandcrème in je handtas! Maar al te vaak hebben we klanten in de salon die verbrand zijn omdat ze nog even uit het werk op een terrasje gaan zitten, of nèt even langer buiten zijn dan gepland. Met een mini zonnebrandcrème heb je altijd je bescherming tegen de zon bij je, zonder dat je tas te zwaar wordt. Echt super handig!