Je huid na de vakantie

De vakantie is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen en alles is weer back to normal. Nou ja, alles? Je huid is waarschijnlijk niet meer helemaal de oude na een vakantie met zon, zee, chloorwater en airco. Tijd om je huid een oppepper te geven dus!

Peel it off!

Je huid kan wat doffer ogen omdat je huid zich beschermd tegen UV-stralen door meer dode huidcellen aan te maken. Super fijn! Want daardoor maakt je huid zelf een factor 50 aan! Maar eenmaal terug in Nederland heeft je huid zo’n hoge bescherming niet meer nodig en is je huid vaak dof en grauw. Tijd voor een peeling! Omdat het nog steeds zomer is, is een heftige peeling nog niet aan te raden, maar een enzymatische peeling of een peeling op basis van amandelzuur kan prima. Deze halen een heel dun laagje dode huidcellen weg en dat zorgt ervoor dat de celdeling geactiveerd wordt en de nieuwe, frisse cellen aan de oppervlakte komen. Je huid wordt zacht, glad en stralend. Het beste zet je deze milde peelings in als mini kuurtje. Hoe je dat doet vertellen we je graag persoonlijk, aan de hand van jouw huidmeting.

Doorbloeden maar!

Nog een hele mooie manier om een stralende huid te krijgen na de vakantie is door de doorbloeding in je huid te activeren. Op vakantie doe je deze belangrijke stap eigenlijk niet, want het is al warm zat in het buitenland. Maar hier is het toch wel weer fijn om op te pakken. Je huid krijgt voedingsstoffen en zuurstof van binnenuit via het bloed. De lederhuid is de levende huidlaag waar de kleine haarvaatjes op cellulair niveau deze moleculen aanlevert én afvalstoffen en verbruikt zuurstof (CO2) weer afvoert. Door tijdelijk de doorbloeding enorm te stimuleren, kan je huid dus heel veel voedingsstoffen en zuurstof opnemen en afvalstoffen afvoeren. En dat ga je zien aan je huid! De conditie van je huid verbetert enorm hiervan. Ook dit doe je in de vorm van een mini kuur. Wij adviseren je graag!

Energie

Je huid kan wel wat energie gebruiken na de vakantie. Zoals jij je batterij oplaadt door op vakantie te gaan en uit te rusten, zo laadt je huid zich op door de photonlaser behandeling. Door de aangename massage met de laserkop, wordt pure energie aan de huidcellen afgegeven. In iedere huidlaag komt deze energie en dit zorgt voor lifting en versteviging. Echt een enorm fijne behandeling om de vakantie mee af te sluiten.

Bindweefselmassage

Een fantastische manier om je huidcellen wakker te schudden en je huid te activeren is bindweefselmassage. waarschijnlijk heb je hier wel vaker over gelezen als je onze blogs volgt. Bindweefselmassage is een massage van de diepere huidlagen, waar het de cellen activeert die voor de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur zorgen. Na een bindweefselmassage voelt je huid als herboren!