Nu we in ons HuidCenter drie weken geen behandelingen kunnen geven vanwege het coronavirus, geef ik je graag wat tips hoe je zelf thuis je huid een minibehandeling kunt geven!

Stap 1 dubbele reiniging

Start altijd met een dubbele reininging. Waarom? De eerst reiniging haal je al het vuil, zweet, talg, zonnefactor en eventueel make-up van de huid. De tweede reiniging reinig je de huid zelf en kun je inspelen op de conditie van je huid. Sluit altijd af met een toner (lotion) doe deze op een wattenschijfje en haal deze over je gezicht. Boen wat extra op de plekken waarvan je vindt dat daar extra verbetering moet komen. Dus bijvoorbeeld op een puistje, rimpeltje of pigmentvlekje.

Stap 2 peeling

Een perfecte peeling voor thuis is de Polish & Plump peel van Hydropeptide. Deze peeling bestaat uit twee stappen: het scrub gedeelte en het fruitzuur gedeelte. Als eerste neem je een beetje uit het potje (peel 1) mix met een heel klein beetje water zodat het wat beter verdeeld kan worden en scrub je huid. Zorg dat je alle plekjes goed hebt gehad en ook met deze peeling kun je wat extra aandacht besteden aan de probleemzones van je huid. Spoel NIET af!

Vervolgens gaat daar overheen peel 2, de fruitzuren. Peel 2 is een milde fruitzuren mix die zowel dode huidcellen verwijdert, als diep in de huid de collageenaanmaak activeert. Masseer een paar minuten in. Als je huid het aankan mag je het nog heel even laten zitten (wij adviseren je graag of dit voor jouw huid goed is!) en spoel af met water. Breng nog even wat toner aan op een watje en haal over je huid.

Stap 3 Serum

Doordat je huid ontdaan is van dode huidcellen, zal alles wat je erna opbrengt veel beter opgenomen worden door je huid. Dit is dus het perfecte moment voor je serum. Kies voor Power serum als je lijntjes wil aanpakken en een stevigere huid wil, Hydrostem serum als je je huid wil beschermen met antioxidanten, Soothing serum als je een gevoelige huid hebt en Redefining serum als je acne, grove poriën of een onzuivere huid hebt. Masseer in totdat het serum helemaal is opgenomen.

Stap 4 Massage

Ik snap dat bij jezelf een massage uitvoeren wat lastig is, maar daar hebben wij een hele fijne oplossing voor: cupping massage. Met speciale cups van siliconen die vacuüm zuigen op je huid en waar je vervolgens mee over de huid glijdt, kun je een fantastische massage uitvoeren die wat weg heeft van onze bindweefselmassage. Door het vacuüm wordt de huid in precies de goede huidlaag gemasseerd en wordt de doorbloeding in je huid geactiveerd. Werk altijd vanuit het midden richting je oor.

Breng een laagje soothing balm aan als massageolie. Knijp de cup (bij ons verkrijgbaar!) helemaal tegen elkaar, plaats op je huid en laat langzaam los. Hij zit nu vacuüm gezogen op je huid. Door de soothing balm kun je de cup nu over de huid laten glijden en je huid masseren. Wanneer je bij je oor bent knijp je de cup weer in. Het vacuüm wordt verbroken en je kunt de cup van je huid afhalen. Herhaal dit een paar keer en schuif door naar het volgende baantje. Op deze manier kun je heel je huid masseren!

Stap 5 masker

Een extra boost voor je huid creëer je met een masker. Na de massage met de cups is dit het ideale moment om een masker aan te brengen. Afhankelijk van je huidconditie kun je kiezen voor bijvoorbeeld het miracle mask, radiance mask, rejuvenating mask, balancing mask of hydro lock mask. Wij adviseren je graag! Voor extra effect kun je ook de collagel eye pads gebruiken.

Stap 6 serum en crème

Nadat je het masker hebt verwijderd van je gezicht, breng je weer een beetje serum aan gevolgd door een crème. Je zal al voelen met in masseren van je producten hoe glad je huid is! Als het avond is hoef je verder niets meer te doen dan verder te relaxen. In de ochtend altijd nog een SPF gebruiken. Die adviseren we sowieso dagelijks te gebruiken, maar helemaal nadat je huid een peeling heeft gehad!

Nu hoef je alleen nog maar te genieten van jouw stralende huid!