Kan een peeling ook in de lente en zomer?

Een peeling is een erg populaire behandeling. En dat is niet voor niets! Door met een fruitzuur een dun laagje van de huid te halen, wordt de celdeling gestimuleerd en de collageenaanmaak geactiveerd. Hierdoor ziet je huid er meteen mooier, gladder en gezonder uit. Nu het weer weer een stuk aangenamer wordt, krijgen wij vaak de vraag: Kan een peeling ook in de zomer? Normaal gesproken geven we nooit een peeling in de zomermaanden, omdat de huid een klein beetje dunner gemaakt wordt en daarmee de kans op pigmentvlekjes groter wordt. Maar gelukkig zijn er peelings die óók in de zomer gedaan kunnen worden!

Bescherming

In de zomer beschermt je huid zich door wat dikker te worden. Het laagje dode huidcellen wordt dikker en beschermt daarmee de diepere huidlagen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Een intensieve peeling, die een laag dode huidcellen verwijdert, haalt dit beschermende laagje weg, met extra risico op pigmentvlekjes, verbranding en op lange termijn: huidkanker. Daarom hadden wij lange tijd de regel: tussen april en oktober; géén peelings! Echter, met alle ontwikkelingen op het gebied van cosmetische ingrediënten, is het nu mogelijk om, indien dit wenselijk is voor je huid, ook in de zomermaanden een peeling te ondergaan. Het magische ingrediënt: amandelzuur.

Amandelzuur

Amandelzuur is een zuur afkomstig van de bittere amandel en heeft van alle fruitzuren het grootste molecuul. Dit betekent dat de peeling alleen aan de oppervlakte van de huid werkt en niet diep in de huid kan trekken. Het is uitermate veilig in gebruik en kan ingezet worden bij hele gevoelige huiden, acne, eczeem, rimpeltjes, littekens, grove poriën, doffe huid etc. Het is ook veilig voor donkere huiden omdat de peeling niet bij de pigmentcellen komt. Super veilig dus en in combinatie met een goede SPF, ook in de zomer te ondergaan!

Behandeling

Van ons fijne merk Juliette Armand hebben we een peeling op basis van amandelzuur: de amason peeling. Een peeling met prachtige resultaten, maar zonder vervelende bijwerkingen, zelfs geen vervelling! De behandeling is volledig pijnloos en aangenaam om te ondergaan. Na afloop krijg je twee producten mee naar huis die na de behandeling nog minimaal drie dagen gebruikt moeten worden.

Thuis peelen

Sinds kort hebben we het fijne product Primum Elixer in het assortiment. Dit is een serum-achtige peeling op basis van 10% amandelzuur, waarmee je zelf thuis aan de slag kunt om je huid een verbeterend kuurtje te geven. Het is heel makkelijk in gebruik, want je hoeft het alleen op een gereinigde huid aan te brengen, even in te masseren en verder te gaan met je gebruikelijke hannah producten. Je gebruikt het in kuurvorm, te weten 3, 5, of 8 dagen. Wil je weten of jouw huid een kuurtje kan gebruiken? Wij adviseren je graag!