Konjac sponge
Konjac sponge
Er zijn verschillende manieren om je gezicht te reinigen en ik vind het altijd leuk om te kijken hoe we bestaande manieren van reinigen nèt weer even beter kunnen maken. Zo kun je met kleine aanpassingen meer resultaat bereiken.
Een van die kleine aanpassingen is de konjac sponge. Nu denk je misschien: wattuh??? De konjac sponge is dé nieuwe trend op het gebied van het reinigen van je gezicht. Over het algemeen ben ik niet zo’n trendvolger. Meestal omdat de trends komen en gaan. Maar in dit geval ben ik zo enthousiast, dat dit een blijvertje wordt!
Wat is het?
De konjac sponge is een cosmetisch sponsje gemaakt van de wortel van de konnyaku plant. Dit is een plant die in Azië voorkomt en daar gebruikt wordt voor consumptie. De vezels van de wortel van deze plant hebben een sterk hydraterende werking en zijn bovendien alkalisch. Dit komt de pH waarde van de huid ten goede.
Het sponsje is dus helemaal vegan.
Wat doet het?
Het sponsje zelf heeft dus ook al hydraterende eigenschappen. Mooi meegenomen dus dat tijdens het reinigen van je huid, je huid niet uitdroogt. Naast de hydraterende eigenschappen doet de konjac sponge nog meer:
- reinigt intensief
- herstelt de pH waarde van de huid
- exfolieert (verwijdert dode huidcellen)
- stimuleert de doorbloeding
- bron van proteïnes en vetzuren
- mineraalrijk door koper, zink en magnesium
- bevat de vitamines A, B1, B2, B6, B12, C en D
Het geeft dus echt een extra boost aan je huid tijdens het reinigen.
Bovendien is de konjac sponge niet op dieren getest, goed voor mens en milieu én anti-microbieel!
Hoe gebruik je het?
Wanneer je de konjac sponge voor het eerst gaat gebruiken, moet je het sponsje eerst 3-5 minuutjes in warm water weken. De konjac sponge is hard in de verpakking, maar eenmaal geactiveerd is het een bijzonder zacht sponsje geworden. Je kunt de konjac sponge op 3 manieren gebruiken. 1: je gebruikt de pure sponge. Hier zitten geen werkstoffen in en deze gebruik je in combinatie met je reinigingsproduct. Dus eerst je reinigingsproduct aanbrengen zoals je gewend bent en verwijderen met de konjac sponge. 2: je gebruikt een konjac sponge met werkstoffen ná het reinigen met je gebruikelijke reinigingsproduct. Hierdoor geef je nog nèt even een extra boost aan je reiniging. 3: je houdt van makkelijk en je gebruikt alleen een konjac sponge met werkstoffen, afgestemd op je huidtype en daar reinig je je huid mee.
De konjac sponge maak je vochtig met lauw/warm water en hier ga je roterend mee over je huid. Vervolgens spoel je nog even je gezicht af en dep je je huid droog. Super easy!
Mijn eigen ervaring
Natuurlijk offer ik mijzelf op om nieuwe dingen voor jullie te testen 😛 en ik was al een tijdje benieuwd naar het gebruik en de resultaten van de konjac sponge.
Het gereed maken van de sponge is heel gemakkelijk en zo gepiept. Ik was echt onder de indruk van het materiaal van de spons. Echt heel bijzonder. Het is natuurlijk gemaakt van de wortel van een plant en dat geeft echt een bijzondere textuur. Waar ik ook van onder de indruk was, is hoe zacht het aanvoelt op je huid. Zeker wanneer je de konjac sponge nog in de verpakking ziet, dan heeft het een beetje weg van een sisal spons, maar daar is het absoluut niet mee te vergelijken!
Inmiddels is mijn konjac sponge niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse routine en gebruiken zelfs mijn oudste kinderen er een om hun gezicht mee schoon te maken. Zo zacht is het dus! En ze vinden zo’n grappig sponsje leuk om te gebruiken!
Konjac menu
Dit zijn de verschillende ‘smaakjes’:
- pure
- silk collagen – anti aging
- loess – eczeem
- pink clay – zeer gevoelige huid
- lycopeen – bij ontstekingen
- red clay – beauty glow
- green tea – antioxidant
- aloe – kalmerend
- green clay – diep zuiverend
- peppermint – reinigend
- blueberry – brightening
- bamboo charcoal – zuiverend bij acne
De konjac sponge is ook prettig geprijsd: de pure is 9,- en de sponzen met werkstoffen 11,-. Ze gaan ongeveer drie maanden mee.