Kruidenpeeling

Sinds twee weken hebben wij een aantal nieuwe behandelingen in ons assortiment, waaronder de kruidenpeeling. Misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien is het nieuw voor je, maar in deze blog ga ik je alles uitleggen over deze intensieve behandeling.

Natuurlijke kruiden, intensieve behandeling

Zoals de naam al doet vermoeden, bevat de kruidenpeeling verschillende kruiden die de huid aanzetten tot herstel. Ook bevat de kruidenpeeling natuurlijk spons, dat als een soort naaldjes de huid intrekken. Dit geeft een enorme regeneratieboost aan de huid. Je huid wil eigenlijk niet dat er kleine deeltjes inzitten, die je zou kunnen vergelijken met kleine splintertjes. Je huid krijgt een sterkere doorbloeding en werkt alle sponsdeeltjes en kruiden er weer uit in de dagen na de peeling.

Ook kan de behandeling intensiever gemaakt worden door er een fruitzuurpeeling aan toe te voegen.

De behandeling

De behandeling met de kruidenpeeling ziet er als volgt uit:

De huid wordt gereinigd en klaar gemaakt voor de peeling. Het eventueel verwijderen van onzuiverheden vindt direct na het reinigen plaats.

Daarna bedekken we gevoelige delen in het gezicht met een vette crème, zodat de huid daar beschermd is. Vervolgens maken we de peeling klaar. Het zijn droge kruiden die we met een speciale vloeistof activeren. Deze worden, afhankelijk van de huidconditie en de wensen aangebracht als masker of ingemasseerd. Na de inwerktijd worden de kruiden voorzichtig weer van het gezicht afgehaald. Voor diegene die voor de meest intensieve versie gaan, brengen we hierna nog fruitzuren aan. Deze mag maximaal 1 minuut intrekken, welke hierna geneutraliseerd wordt.

Na de kruiden volgt het clarifying mask. Dit is een therapeutisch kleimasker dat de huid kalmeert en irritaties verlicht. Het masker kan eerst gaan gloeien, om daarna koel aan te voelen.

De behandeling wordt afgesloten met de Sun film face gel factor 30.

Je huid na de kruidenpeeling

Direct na de kruidenpeeling is je huid mooi rood. Raak je je huid aan, dan voel je kleine prikkelingetjes; de sponsdeeltjes die de huid activeren. Afhankelijk van je huidprobleem houd je òf 24 uur je huid droog, òf vijf dagen. Er wordt niets anders aangebracht dan de Sun film face gel factor 30. Dit bespreken we uiteraard van tevoren en hoef je niet zelf na de peeling te beslissen! Bij de acnebehandeling waarbij we de kruidenpeeling alleen als masker aanbrengen, hoeft de huid niet droog gehouden te worden en kan de huid gewoon op de normale manier verzorgt worden.

Voor een mild peelingeffect houden we de huid 24 uur droog. Dit betekent: niet wassen en niets smeren! Hierdoor kunnen de sponsdeeltjes goed hun werk doen, maar krijg je geen heftige vervelling van de huid.

Voor een intensief peelingeffect laten we de huid vijf dagen droog. Hierdoor kunnen  de sponsdeeltjes maximaal hun werk doen en zal de huid maximaal effect ervaren.

Na een paar dagen gaat de huid vervellen. Alle huidlaagjes die je huid niet meer nodig heeft, stoot ie af. Het wil overigens niet zeggen dat als je weinig tot niet vervelt, de peeling geen effect heeft gehad, het zegt meer iets over hoeveel dode huidcellen je hebt, of niet.

Bij de maximale uitvoering van de kruidenpeeling, vind er na vijf dagen een nabehandeling bij ons in het HuidCenter plaats.

Voor wie is de kruidenpeeling geschikt

Bij acne en acnelittekens, grove poriën, grove huidstructuur, rimpels, pigmentvlekken, onzuivere huid, littekens

Niet geschikt voor een gevoelige huid, de donkere huid, of wanneer je in de zes maanden ervoor isotretinoïne (roaccutane) hebt gebruikt.

Wil je meer weten over de kruidenpeeling? Nee dan contact met ons op! 010-2730609 of kantoor@beautiful-balance.nl