Manieren om rimpels te verminderen

Het blijft de meest gestelde vraag in ons HuidCenter: hoe kan ik mijn rimpels verminderen? En dan het liefst op een manier waarbij er geen fillers of botox gebruikt hoeft te worden. Gelukkig ben je dan bij ons aan het goede adres!

1) Slaap je mooi

Wist je dat heel veel rimpels ontstaan tijdens het slapen? Op de fronsrimpel en de neuslippenplooi na, zijn alle verticale rimpels in het gezicht slaaprimpels. Ook de dwarse lijntjes onder je ogen zijn slaaprimpels. Deze slaaprimpels, ook wel slaapvouwen of slaapkreukels genoemd, kun je voorkomen door op een satijnen kussensloop te slapen en zoveel mogelijk op je rug te slapen. Wanneer je dit doet zullen de verticale lijntjes in je gezicht verminderen of verdwijnen.

2) Smeren

Het gebruiken van een geschikte crème kan ervoor zorgen dat rimpeltjes verminderen. Vaak zijn rimpels droogtelijntjes en kun je ze heel gemakkelijk verminderen door een geschikte crème te gebruiken, of je huidverzorgingsroutine aan te laten passen aan je huidconditie. Goede ingrediënten voor een crème tegen rimpels zijn: peptiden, antioxidanten, vitamines, een SPF en de juiste vetten.

3) Slik je mooi

Wanneer je ouder wordt, en dus rimpeltjes krijgt, krijgt je huid tekorten. Deze kun je het beste aanvullen met speciale huidsupplementen. Deze zijn specifiek afgestemd op de behoeften van de huid. Natuurlijk is gezonde voeding de basis, maar niet voldoende om de huid te verjongen. Daar kun je simpelweg niet tegenaan eten. Met supplementen weet je zeker dat je huid er van gaat verbeteren. We adviseren je graag welke supplementen voor jouw huid van toepassing zijn.

Behandelingen tegen rimpels

Natuurlijk hebben we ook verschillende behandelingen om rimpels te verminderen. we zetten ze even op een rijtje.

4) Natuurlijke rimpelcorrectie

Met deze methode gaan we met een klein, dun naaldje de huid direct onder de rimpel stimuleren. Dit klinkt wat enger dan dat het is, want we gaan niet diep in de huid en spuiten niets in. We maken als het ware een klein krasje onder de rimpel. Hierdoor wordt de huid dus zeer plaatselijk gestimuleerd om meer collageen aan te maken.

5) Dermatude META Therapy

De Dermatude behandeling is een hele prettige behandeling om rimpeltjes te verminderen. Het is een wat intensievere behandeling waarbij we met hele fijne naaldjes microperforaties in de huid maken. Ook dit klinkt weer wat enger dan dat het is. Door de kleine prikjes geef je de huid het signaal dat het beschadigd is en treedt het herstelmechanisme van de huid in werking. De huid gaat nieuw collageen aanmaken en de huid wordt steviger. Rimpels en fijne lijntjes verbeteren. In feite is de huid zelf niet echt beschadigd, want het bloedt niet, doet geen pijn en kan geen littekens geven.

6) Softlight

De softlight is een laser die energie geeft aan de huidcellen. In elke cel, dus ook in je huidcellen, zitten energiefabriekjes, de zogenaamde mitochondriën. Deze krijgen via de voeding die je binnenkrijgt energie. Maar met de softlight laser kunnen we van buitenaf ook rechtstreeks energie geven aan de cellen. Je kunt het een beetje vergelijken met de oplader van je telefoon. Alleen dan leg je niet je telefoon aan de oplader, maar je huid. Doordat je huidcellen meer energie hebben, kunnen ze beter functioneren. Door een behandeling, of een kuur van behandelingen, laad je het energieniveau van de huidcellen weer op als dat ze in jonger jaren waren. En dat ga je zien en voelen aan je huid!

7) Peeling

Ook een goede peeling kan rimpeltjes verminderen. Dit werkt zo: een peeling is een zuur en het grote verschil in zuurgraad geeft een soort shockreactie in de huid. Hierdoor zullen de cellen die door de peeling geraakt zijn sneller van de huid afvallen dan gebruikelijk. Afhankelijk van de soort peeling en de sterkte, werkt de peeling oppervlakkig of dieper in de huid. Bij sommige peelings kan je gaan vervellen, andere niet. Dit zegt niets over de werking ervan, alleen dat wanneer je vervelt, je veel dode huidcellen hebt. Vervel je niet of nauwelijks, dan had je dus weinig dode huidcellen (en dat is goed!) Omdat een peeling een diepere werking heeft, zorgt het er ook voor dat de collageen aanmaak in de diepere huidlagen gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt de huid voller en zullen rimpeltjes van binnenuit opgevuld worden.

8) Micromeso

De micromeso is een nieuwe behandeling in ons HuidCenter en zorgt ervoor dat we rechtstreeks werkstoffen in de huid kunnen krijgen, dáár waar we ze nodig hebben en graag willen hebben. Dit zijn werkstoffen van zeer hoge kwaliteit, die je huid herkent en er mee aan de slag kan. Zo kunnen we ervoor kiezen om de collageenaanmaak een handje te helpen, de huid wat voller te krijgen of een vitamineboost te geven.

Combineren

Natuurlijk werken deze manieren om rimpels te verminderen op zich, maar wanneer je ze combineert wordt het effect en het resultaat veel mooier. Daarom zullen we ook altijd een plan van aanpak maken, waarbij we eerst de tekorten in de huid gaan aanvullen, het energieniveau van de huid omhoog brengen en daarna de collageenaanmaak gaan activeren. Wanneer je bij dit behandelplan ook nog op een satijnen kussensloop gaat slapen, goede producten gebruikt en collageensupplementen gebruikt, wordt het resultaat heel mooi!