Meer volume in de huid

Naarmate we ouder worden verslapt de huid en krijgen we rimpeltjes. Tot zover niets nieuws. Maar een groot probleem waar veel vrouwen mee zitten is het afnemen van het volume in het gezicht. Kijk maar eens naar foto’s van jezelf als begin twintiger; heerlijke volle wangen en een ‘bolle’ huid. maar wat gebeurt er met dat volume? Waar blijft het en vooral: kunnen we er wat aan doen om volumeverlies in de huid te voorkomen en te herstellen?

Vetpockets

Wanneer we jong zijn is onze huid prachtig vol. Dit komt omdat de vetpockets nog volop aanwezig zijn onder de huid. Bindweefsel houdt alles goed op z’n plaats. Naarmate je ouder wordt neemt de vetmassa van de vetpockets af en verslapt het bindweefsel dat alles goed op z’n plek moet houden. Dat zie je bijvoorbeeld heel erg goed aan de wangen. Deze worden dunner en zijn wat meer ingevallen. Ook zie je dit goed onder de ogen waar zelfs door verslapping wallen kunnen ontstaan en aan het gebied van de slapen.

Ook de huid zelf verliest volume. De overgang van de opperhuid naar de lederhuid is in je jonge jaren mooi glooiend en dit neemt af in de loop der jaren. Gevolg: een dunnere huid. Ook de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur neemt af waardoor de huid minder volume krijgt.

Voorkomen

Hoewel je huidveroudering natuurlijk niet kunt voorkomen, kun je er wel voor zorgen dat dit proces zo langzaam mogelijk verloopt. Door ervoor te zorgen dat het je huid aan niets ontbreekt, zorg je ervoor dat je huid zo lang mogelijk mooi blijft. De huid heeft voedingsstoffen en bouwstoffen nodig en moet regelmatig geactiveerd worden om zo lang mogelijk volume te behouden. Collageensupplementen zorgen ervoor dat je huid van binnenuit de juiste bouwstoffen krijgt die je bijna niet uit je gewone voeding kunt halen. Goede cosmetica zorgt ervoor dat je huid van buitenaf de juiste werkstoffen krijgt. (moeten het natuurlijk wel goede producten zijn 😉 )

Met behandelingen als bindweefselmassages kun je preventief werken. Behandelingen als de retinolpeeling, softlightlaser, dermatude meta therapy en de chronos therapy zijn behandelingen die volume in de huid kunnen herstellen. Natuurlijk wel binnen de cosmetische mogelijkheden van ons als huidcoach. Ben je 60 en wil je eruit zien als 20, dan gaat ons dat niet lukken. Een 10 jaar jongere huidleeftijd lukt ons wel!