Melkzuurpeeling

De zomer is voorbij en hoewel ik stiekem hoop op nog een paar mooie, zonnige dagen kan ik ook roepen: HET PEELINGSEIZOEN IS WEER GEOPEND!!!

Afgelopen donderdag waren wij, het E-Team,naar hannah voor de refresh training van ons merk Juliette Armand. We hadden al een fantastische peeling van dit merk; de mandelic acid peel op basis van amandelzuur. Nu kunnen we daar (onder andere, want we hebben nóg een aantal topbehandelingen toegevoegd!) de lactic acid peeling aan toevoegen! De Lactic Acid peeling is een milde peeling op basis van melkzuur. Wat deze fantastisch behandeling voor jouw huid kan beteken, lees je in deze blog!

Cleopatra

Vanuit de oudheid is melkzuur geliefd vanwege de huidverbeterende eigenschappen. Zo is uit de verhalen bekend dat Cleopatra zich baadde in ezelinnenmelk en zij stond bekend om haar mooie huid. Melkzuur valt in de categorie fruitzuurpeelings onder de alpha hydroxy zuren en bevat het op een na grootste molecuul. Dit houdt in dat de peeling niet te diep in de huid kan dringen en redelijk mild is. Het blijft natuurlijk wel een professionele behandeling, maar een glycolzuur bijvoorbeeld gaat veel dieper in de huid.

Doordat melkzuur zowel aan de oppervlakte als in de diepte van je huid werkt, hydrateert het je opperhuid én stimuleert het de collageenaanmaak in de diepere huidlagen. Doordat het een filmlaagje over je huid heen legt is het een fantastische behandeling voor de wat drogere huid. Het geeft dan echt een boost.

Doordat de peeling nèt wat dieper in de huid komt, stimuleert het ook de cellen die collageen aanmaken. Hierdoor is de peeling dus ook uitermate geschikt wanneer er sprake is van huidveroudering of beginnende lijntjes.

Ook werkt het oplichtend bij pigmentvlekjes. De perfecte behandeling dus wanneer je huid wat droger is, je last hebt van lichte pigmentvlekjes en huidveroudering.

Zo gaat de behandeling in z’n werk

We starten een behandeling natuurlijk altijd met een huidmeting. Na het reinigen van de huid en eventueel het verwijderen van onzuiverheden en epileren van de wenkbrauwen, bereiden we je huid voor met de pro-peel. Hiermee zorgen we dat de peeling optimaal in kan trekken. Vervolgens brengen we de peeling op je huid aan. Afhankelijk van je huidconditie laten we de peeling 2-7 minuten zitten. De eerste keer is dat altijd 2 minuten. Zo kan je huid langzaam wennen aan de actieve behandeling en kunnen we deze steeds een beetje verder opvoeren naarmate je huid meer ‘getraind’ is. Is de inwerktijd voorbij, dan verwijderen we de peeling grondig met de post-peel. Deze zorgt dat de peeling geneutraliseerd wordt en de werking van de zuren wordt gestopt. vervolgens brengen we de Calming Bliss aan en geven je hiermee een bindweefselmassage. Deze crème kalmeert en voedt je huid. Daaroverheen gaat de Repair gel, die je huid helpt te herstellen en natuurlijk de SunFilm factor 30.

Thuisproducten

Na de lactic acid peeling die je bij ons in de salon ondergaat, krijg je twee tubes crème mee naar huis die je de eerste drie dagen na de peeling moet gebruiken: de calming bliss en de repair gel. Deze zorgen voor een optimaal herstel van je huid en zorgen ervoor dat je huid niets tekort komt. Na deze drie dagen zijn je tubes waarschijnlijk nog niet op, dus wij adviseren om ze lekker op te maken, want wat zijn deze producten fijn voor je huid! Als je een peeling hebt ondergaan is je huid altijd wat dunner gemaakt en dus moet je, ook als het regent, altijd een goede SPF (zonproduct) gebruiken. Erg belangrijk! Wij adviseren altijd de Sun Film van Juliette Armand te gebruiken. Deze beschermd heel goed én geeft je huid een fantastisch mooie glow. En wie wil dat nou niet?!?