Doe jij wat het beste is voor je huid? Gebruik je producten die afgestemd zijn op jouw huidconditie en huiddoelen? Of heb je maar wat gekocht bij de drogist of de parfumerie omdat het in de aanbieding was of de reclame op tv er zo mooi uitzag? Wat je elke dag voor je huid doet heeft de meeste impact, dus beter zorg je ervoor dat datgene wat je elke dag doet, ook het beste is voor je huid! Natuurlijk helpen wij vrouwen in ons HuidCenter aan de beste huidverzorgingsroutine, maar in deze blog maken we je alvast wegwijs!

Ritme van je huid

Belangrijk is dat je je verzorging afstemt op het ritme van je huid. Zoals je in de blog van vorige week hebt kunnen lezen, heeft je huid een eigen dag- en nachtritme. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier voor de vorige blog over het circadiaans ritme. Overdag heeft je huid andere verzorging nodig dan in de nacht. Ook heeft je huid per seizoen andere behoeften. Zo kan je huid inde zomer wat vetter zijn en in de herfst en winter wat droger.

Ochtend verzorging

In de ochtend reinig je je huid het beste met een cleansing gel of exfoliating cleanser. Hiermee verwijder je alle afvalstoffen die in de loop van de nacht op je huid zijn gekomen en alle restjes crème, zweet, bacteriën etc.

Vervolgens gebruik je een toner. Dit is een lotion, zonder alcohol, waarmee je de huid weer in balans brengt en de pH waarde na het reinigen weer op peil brengt. Na de toner breng je een serum aan. In de ochtend is het beste serum er een met veel antioxidanten, waarmee je je huid beschermt tegen luchtvervuiling en straling (zowel UV-straling als straling van beeldschermen) Hier overheen kan dan bijvoorbeeld de Nimni Day, voor collageenaanmaak, je oogcrème, dagcrème en een SPF. Wij raden aan om elke dag een SPF te gebruiken, omdat het hele jaar door UV-straling in de lucht is en je gezicht het hele jaar door in aanraking met deze straling komt.

Avond verzorging

In de avond ligt de nadruk op intensief herstel en collageenaanmaak. Draag je make-up, dan is de makeup melt perfect als eerste reiniging. Hiermee haal je al het vuil en make-up moeiteloos van je huid. Vervolgens reinig je met de Cashmere cleans of de cleansing gel. Heb je een vettere huid, dan is de Purifying cleanser perfect. Ook in de avond gebruik je een toner om de pH waarde van je huid in balans te brengen. In de avond kun je ook perfect wat extra boenen met de toner op plekjes die wat extra aandacht nodig hebben, zoals een pukkeltjes, pigmentvlekje of rimpeltje. Hoe je dit doet leggen we je graag persoonlijk uit!

Na de toner breng je weer een serum aan. Inde avond is het Power serum het meest geschikt, omdat deze de collageenaanmaak activeert en dit ’s nachts het beste gebeurt. Na het serum breng je een oogcrème aan en vervolgens de Nimni cream voor collageen aanmaak en daaroverheen de moisture reset. Dit is een olie die je huid intensief voedt en herstelt. Perfect voor de nacht! Ook kun je een paar keer per week i.p.v. de olie een slaap masker aanbrengen. Dit zorgt voor een intensieve vochtboost.

In deze blog hebben we een voorbeeld gegeven van hoe een ochtend en een avondroutine eruit kan zien. Natuurlijk kan dit per huidconditie verschillen en daarom werken wij dan ook graag op maat.

Geen tijd, of geen prioriteit?

Soms krijg ik nog wel eens te horen dat iemand ‘geen tijd’ heeft voor een huidverzorgingsroutine. Maar daar geloof ik eerlijk gezegd niet zo in. Prioriteit, daar gaat het om. Wanneer je alle stappen volgt, ben je ongeveer 2-3 minuten bezig met je huid. Dus 4-6 minuten per dag. Dat is heel goed te doen. Persoonlijk vind ik dat je dit echt voor jezelf over moet hebben. Even een me-time momentje en als je druk bent zou je die júist moeten hebben 😉

Wil jij ook een advies op maat? We hebben van bijna alle producten handige travelsizes. Hierdoor is het aanschaffen van een uitgebreid productpakket geen rib uit je lijf. Zo hebben we een uitgebreide set mini’s, voor een uitgebreide (op maat) routine voor 250,- Dit bevat 10 producten en hier doe je ongeveer een maand mee voor de eerste producten op raken. Hierdoor kun je na de startset per keer een product aanschaffen.