Microdermabrasie, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is het nu precies en wat doet het voor je huid?

Microdermabrasie is het gecontroleerd afslijpen van het bovenste laagje van de huid. Het is een cosmetische variant van microdermabrasie fotodermabrasie, een techniek die artsen uitvoeren en waarbij onder algehele verdoving met een freesmachine een laag van de huid af wordt geslepen.

Zo ver gaan wij natuurlijk niet in de salon 😉

Microdermabrasie is een mildere variant, maar met fantastische resultaten. Door een dun laagje weg te halen, krijgt je huid een seintje dat het dit laagje moet gaan herstellen. De celdeling wordt versneld en een stralende huid is het resultaat. Het effect van een microdermabrasie behandeling is direct zichtbaar, omdat het laagje aan dode huidcellen verwijderd wordt en de jongere, betere cellen direct zichtbaar worden.

Microdermabrasie is geschikt als intensieve peeling, wanneer je vindt dat je huid wel een oppepper gebruiken kan, maar ook bij verschillende huidproblemen. Zo is microdermabrasie geschikt om grove poriën te verminderen, een vale huid stralender te maken, een te sterke verhoorning te verwijderen zodat je minder kans hebt op pukkeltjes, fijne rimpeltjes kunnen verwijderd worden, diepere lijnen kunnen verminderen en littekens kunnen ermee behandeld worden.

microdermabrasie littekenbehandelingZo was ik vorige week op de Masterclass Littekens van mijn opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialist, waar we naast alle diepgaande informatie over het werkingsmechanisme van het vormen van littekens, ook met microdermabrasie een litteken gingen behandelen. Door de huid van een litteken af te slijpen, wordt de huid geprikkeld tot harder werken en het vormen van nieuwe huidcellen. dit kan bij littekens van bijvoorbeeld een ongeluk of een operatie, maar ook bij acnelittekens. Ook kan dit prima gecombineerd worden met bindweefselmassage.  De resultaten zijn heel erg mooi!

 

Ik ben erg blij met mijn fantastische microdermabrasie apparaat, waarmee we alle huidproblemen aan kunnen pakken!

Beautiful Balance, instituut voor natuurlijke huidverjonging. Winnaar Beauty Award.

Voor de regio: Schiedam, Rotterdam, Den Haag, Delft, Vlaardingen, Maassluis, Maasland.