Microdermabrasie, je hebt er vast wel eens van gehoord. De behandeling werd zo’n tien vijftien jaar geleden helemaal hot en is sindsdien niet meer weggeweest. Wel heeft de techniek een aantal verbeteringen ondergaan in de loop der jaren. In deze blog lees je alles wat je weten moet over microdermabrasie.

Wat is het?

Microdermabrasie staat voor: Micro= op kleine schaal, derma=huid, brasie=afschuren. Dus: het gecontroleerd afslijpen van de huid. De opperhuid wel te verstaan.

Door met een mondstuk alluminiumoxide kristallen over de huid heen te blazen en direct weer op te zuigen met een vacuüm, wordt het bovenste laagje van de huid verwijderd. Hierdoor wordt de huid gladder, egaler, frisser, verminderen grove poriën, vervagen pigmentvlekjes en verminderen fijne lijntjes en diepe rimpels.

Wanneer is een microdermabrasie behandeling aan te raden?

Microdermabrasie is voornamelijk geschikt voor in de winter, omdat je een dun laagje van de huid verwijdert.

Het is een ideale behandeling bij een huid met een wat grovere structuur, een vette huid, een huid met veel verstoppingen, maar zonder actieve acne, acne littekens, rimpels en fijne lijntjes.

Microdermabrasie is niet geschikt bij een gevoelige, dunne huid.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Microdermabrasie is onze meest uitgebreide behandeling en ook een zeer intensieve behandeling met veel resultaat. Bovendien is deze behandeling heel populair.

We starten de behandeling met een dubbele reiniging, gevolgd door een peeling om de bovenste dode huidcellen te verwijderen. Natuurlijk halen we ook alle mee-eters weg en kunnen je wenkbrauwen geëpileerd worden als je dit wenst.

Vervolgens starten we met de microdermabrasie. Op zeer secure wijze zorgen we ervoor dat elk plekje van je huid behandeld wordt.

Na de microdermabrasie sluizen we werkstoffen in met ultrageluid en het Hydrolock masker. Doordat je huid toegankelijker is geworden, wordt het masker nog beter opgenomen. De ultraluidstrilligen zorgen voor een extra boost aan je huid.

Vervolgens krijg je een collageen masker. Of beter gezegd; het polypeptide masker van Hydropeptide met collageenactiverende peptiden. Daarnaast bevat het masker ook hyaluronzuur om het vochtgehalte te herstellen. Bovendien is het masker heerlijk verkoelend.

De behandeling wordt afgesloten met een passende dagcrème en een SPF. Het gebruik van een SPF adviseren wij het jaar rond, maar na een microdermabrasie behandeling ben je verplicht om minimaal 14 dagen elke dag een SPF op te doen. Ook moet je je huid met de juiste producten verzorgen. Omdat je huid dunner gemaakt is en hiermee toegankelijker is, is het zeer belangrijk dat je de juiste producten erop smeert!

Hiervoor hebben wij speciale setjes samengesteld, zodat je je huid het beste kunt geven én het mooiste resultaat behaald!

Wil je weten of microdermabrasie iets voor jouw huid is? Neem dan contact met ons op!