Microdermabrasie behandeling

In het winterseizoen is het een goed moment om je huid een intensievere peeling te geven. Dode huidcellen worden dan verwijderd en kunnen plaatsmaken voor jonge, frisse  huidcellen die je huid er stralend uit laten zien. Microdermabrasie is een perfecte behandeling hiervoor.

Microdermabrasie, wat is dat?

Dermabrasie betekent: afslijpen van de huid. Micro houdt in dat het op een milde manier gebeurd. Microdermabrasie is het op een milde, gecontroleerde manier afslijpen van het bovenste laagje van de huid.

Door het verwijderen van de bovenste laag van de opperhuid, krijgt je huid een seintje om dit weer te gaan herstellen. De celdeling versnelt en jongere, frisse huidcellen worden eerder zichtbaar. Ziet je huid wat dof en grauw, na een microdermabrasie behandeling is dat verleden tijd en ziet je huid er zichtbaar stralender uit.

Naast dat de celdeling geactiveerd wordt, kunnen werkstoffen uit crèmes en serums veel beter inwerken. Producten met peptiden zijn een hele mooie aanvulling bij een microdermabrasie behandeling.

Hoe gaat het in z’n werk?

Met een speciaal microdermabrasie apparaat worddt er op een gecontroleerde manier aluminiumoxide kristallen over de huid heen geblazen. Door een speciaal handstuk over de huid heen te halen kan er heel precies en egaal gewerkt worden. De

microdermabrasie
microdermabrasie

gebruikte kristallen worden ook meteen weer weggezogen door het apparaat. Op deze manier krijg je een heel intensieve scrub van de huid. Na de behandeling kan je huid een klein beetje rood zijn en de dagen na de microdermabrasie behandeling kan je huid wat meer behoefte hebben een een vollere crème.

Hoe vaak?

Een microdermabrasie behandeling kan eenmalig als oppepper voor de huid ondergaan worden, maar ook als kuur. Bijvoorbeeld 5 behandelingen met twee weken tussentijd. Afhankelijk van je huidconditie kunnen we altijd een plan van aanpak op maat maken.