Mijn huid is verouderd, wat moet ik doen?

Een veel gehoorde vraag binnen mijn instituut. Ik ga het uitleggen!

Een huid heeft verschillende dingen nodig om goed te kunnen functioneren. Voedingsstoffen, zuurstof, bouwstoffen en energie én de mogelijkheid om afvalstoffen af te voeren. Wanneer al deze componenten in voldoende mate aanwezig zijn, kunnen je huidcellen optimaal functioneren.

Naarmate je ouder wordt, ontstaan er tekorten. Dat merk je aan je eigen energielevel; je wordt sneller moe of futloos, krijgt minder energie, en je huid veroudert zichtbaar. Wanneer er dus tekorten ontstaan, kan een huidcel niet meer op volle toeren draaien en zal dus gebreken gaan vertonen. Je huid komt als het ware qua energie in het rood te staan. En gaat langzaam verouderen. Rimpeltjes ontstaan, je huid gaat verslappen, pigmentvlekjes verschijnen…

Wanneer je dus iets aan huidveroudering wilt gaan doen, moet je zorgen dat je uit de min komt en zo ver mogelijk in de plus komt. En ik ga je uitleggen hoe je dat doet.

In de plus

In de plus komen is niet zo moeilijk. Wanneer je huid verouderd is, heb je voornamelijk bouwstoffen en energie nodig.

mijn huid is verouderd, wat moet ik doen
mijn huid is verouderd, wat moet ik doen

Bouwstoffen zitten in je voeding. Eiwitten zijn bouwstoffen en heb je nodig om huidcellen te bouwen. Echter, wanneer je wat ouder bent is het eten van eiwitten vaak niet meer genoeg om huidverjonging te krijgen. (anders was je huid ook niet gaan verouderen!) Je moet er dan dus voor zorgen dat je deze bouwstoffen binnenkrijgt met supplementen. Viscollageen is de beste bouwstof voor je huid, omdat viscollageen dezelfde structuur heeft als menselijk collageen en dus heel gemakkelijk opgenomen kan worden door je huid. LavieSage is een merk nutricosmetics waar wij erg graag mee werken vanwege de zeer hoge kwaliteit en de bewezen resultaten.

Vervolgens moet je er voor zorgen dat je huidcellen meer energie krijgen. Dit kun je doen met de Softlight laser en de Collageen Booster. Deze geven beiden pure energie (dat ook van nature aanwezig is in zonlicht) aan je huidcellen. Er is geen betere energie-gever aan de huid dan deze twee apparaten. Hiermee laad je je huidcellen op als batterijen. Het energielevel in je huidcellen (aangeduid als ATP) stijgt en de huidcel kan weer op volle toeren werken, net als toen het een jonge cel was. Wanneer je regelmatig een behandeling met licht hebt ondergaan, gaan je huidcellen weer werken als toen je tussen de 20 en 30 was. Niet verkeerd hè?!?

mijn huid is verouderd, wat moet ik doen
mijn huid is verouderd, wat moet ik doen

Wanneer het energie level op peil is, kun je ook meer van je huid vragen. Ik vergelijk het altijd met het lopen van een marathon. Wanneer je ongetraind een marathon wilt lopen, dan gaat dat ‘em niet worden. Wanneer je ervoor zorgt dat je een schema hebt met trainingstijden, je voeding aanpast en regelmatig rust inlast, kom je na een half jaar tot een jaar heel ver. Hetzelfde geldt voor je huid. Als je je huid wilt verjongen, moet je een schema hebben, met de juiste behandelingen en producten die op het juiste moment ingezet moeten worden voor een maximaal effect. Wanneer je huid in de min staat en je wilt bijvoorbeeld een intensieve peeling gaan doen om je huid te verjongen, dan komt je huid alleen maar verder in de min (want je huid moet hier van herstellen, maar heeft daar eigenlijk de energie en bouwstoffen niet voor) Eérst moet dus je huid in de plus, en dan kunnen we van je huid gaan vragen om te vernieuwen en te verbeteren. Bijvoorbeeld met een fantastische bindweefselmassage of peeling.

Wil jij ook in de plus?

Heb jij een schema nodig voor je huid om weer in de plus te komen? Laat het me weten en ik maak een persoonlijk plan op maat voor je! Je kunt een mail sturen naar kantoor@beautiful-balance.nl

Ook voor andere huidvragen kun je hier een mail naar sturen, of een comment plaatsen in de comment  box hieronder!