Mooi bruin worden

Een sun kissed skin ziet er mooi uit en staat op het wensenlijstje van menig vrouw. Maar hoe krijg je die mooie bruine huid en hoe zorg je ervoor dat je huid geen schade ondervindt van de zon? Je leest het in deze blog!

Wat is bruin worden?

Het bruin worden van de huid is iets dat wij als vanzelfsprekend ervaren, maar in de huid gebeurt er van alles. Het bruin worden van de huid is een teken dat er veel Uv-stralen op de huid komen en om het DNA in de celkernen van de huidcellen te beschermen, wordt de huid bruin. Het melanine gaat als een soort parasolletje boven het DNA zitten ter bescherming hiervan. De pigmentcellen maken meer pigment aan en geven dit af aan de omliggende huidcellen. Hoe langer en vaker je in de zon zit/ligt/loopt, hoe meer dit proces wordt geactiveerd en hoe bruiner je wordt. Ook wordt de opperhuid onder invloed van Uv-stralen dikker en ook dit geeft een goede bescherming. Veel mensen denken dat je mooier bruin wordt door veel te scrubben, maar wij geven je een veel betere tip!

Zuurstof

Het toverwoord voor een mooie bruine huid is: zuurstof! Zuurstof hebben alle cellen nodig om goed te functioneren en wanneer je in de zon zit, kan je huid wel een extra beetje zuurstof gebruiken. Zuurstof krijgt je huid van binnenuit via de allerkleinste bloedvaatjes; de haarvaten toegediend. Wanneer we ervoor zorgen dat de zuurstofvoorziening in de huid optimaal is, wordt je huid veel mooier en egaler bruin!

Doorbloeden

Maar hoe krijg je nou meer zuurstof in je huid? Het antwoord daarop is: doorbloeden. Het is een belangrijke stap in het hannah systeem en als je wel eens bij ons op de stoel ligt weet je dat wij regelmatig de doorbloeding van je huid een oppepper geven. Doormiddel van een aantal producten kunnen we de doorbloeding van je huid tijdelijk enorm verhogen waardoor er meer zuurstof bij de huidcellen komen. Begin al voor je vakantie met het regelmatig doorbloeden van je huid en je zult zien dat je echt heel mooi bruin wordt!

De producten

De cell active is het doorbloedingsproduct voor je gezicht. Het is een crème die je na het reinigen van je huid aanbrengt en wat je huid knalrood maakt. Hoe roder, hoe beter! Want dan kan er dus meer zuurstof naar de huidcellen getransporteerd worden! Dit is echt sporten voor je huid! Wanneer je dit regelmatig doet, krijg je niet alleen een mooie bruine teint, óók de algehele conditie van je huid gaat met sprongen vooruit!

De scrub plus is het product voor je lichaam. Deze scrub met fijne korrel zorgt niet alleen voor een zachte, gladde huid, het stimuleert ook de doorbloeding. Gebruik scrub plus alleen plaatselijk en niet over je hele lijf: als over je hele lijf de doorbloeding toeneemt in de huid, kun je wat duizelig worden. Per keer doe je een zone, dus bijvoorbeeld alleen benen, alleen armen etc. Gebruik je bruin zonder zon? Eerst de ruwe plekjes met scrub plus behandelen en je wordt prachtig bruin.

Hopelijk heb ik je weer wat tips gegeven waar je wat mee kunt. Heb je vragen over je huid of over de producten die in deze blog genoemd zijn? Laat het met weten!