Onzuivere huid TIPS

Een onzuivere huid is zeker geen huidprobleem dat alleen bij jongeren voorkomt. Op elke leeftijd kun je er last van krijgen en ook wanneer je altijd een gave huid hebt kan het voorkomen dat je ineens een onzuivere huid krijgt. Daar zijn verschillende oorzaken voor. Welke oorzaken dat zijn én wat je aan een onzuivere huid kunt doen, dat lees je in deze blog!

Talg

Een onzuivere huid wordt veroorzaakt door kleine talgpropjes. In de talgkliertjes wordt talg aangemaakt. Dit huidvet zorgt ervoor dat de huid soepel blijft en dat je huid een beschermlaagje heeft. Wanneer het afvoergangetje van een talgkliertje verstopt raakt, kunnen er mee-eters, oftewel comedonen ontstaan. Het afvoergangetje kan verstopt raken door teveel dode huidcellen, teveel talg of bijvoorbeeld door teveel vuil zoals make-up, zweet of stof.

De oplossing

Nu je weet waardoor een onzuivere huid ontstaat, kunnen we gaan kijken naar  de oplossing! Belangrijk is dat de behandeling van een onzuivere huid bestaat uit het verwijderen van de overtollige dode huidcellen en op het verwijderen van het overtollige vuil. Daarnaast is het fijn als we de talgproductie iets kunnen verminderen.

Peel it off!

Wat een hele mooie combinatie is gebleken, is het primum elixer en de cleansing clay. Hiermee kunnen we een hele mooie kuur samenstellen, dat ervoor gaat zorgen dat de dode huidcellen verwijderd worden én dat de huid gezuiverd wordt. Bovendien werkt de primum elixer antibacterieel en de cleansing clay ontstekingsremmend.

Een kuur ziet er als volgt uit:

De eerste vijf dagen gebruik je de cleansing clay elke ochtend na de reiniging als extra stap. De primum elixer gebruik je vijf dagen elke avond. Hierna gebruik je primum elixer 3 keer per week en blijf je de cleansing clay elke ochtend gebruiken. Naast een goed product om je huid te reinigen en een goede crème is dit een zeer effectieve behandelmethode gebleken.

Behandelingen in de salon

Natuurlijk zijn er ook reinigende behandelingen in de salon te ondergaan voor het uitreinigen van je huid. Hierin zorgen we ervoor dat je huid een goede reiniging krijgt, een dieptepeeling en gaan we je huid goed uitreinigen.

Wil je een persoonlijk advies? Boek dan  hier een Meet&Treat.  In deze eerste kennismakingsbehandeling analyseren wij je huid en krijg je een behandeling die gericht is op het oplossen van jouw huidprobleem. Ook zit hier een basis huidverzorgingspakket, bestaande uit 4 producten om je huid thuis te verbeteren. Van hieruit kunnen wij jou optimaal adviseren!