Onzuivere huid

Een onzuivere huid komt veel voor. Erg vervelend, want het maakt je huid dof, grauw en er kunnen puistjes en grover poriën ontstaan. De hoogste tijd dus voor een blog met de oplossingen voor een onzuivere huid!

Hoe ontstaat een onzuivere huid?

Meestal ontstaat een onzuivere huid door meerdere factoren. De belangrijkste zijn: genetisch; de activiteit en de grote van de talgkliertjes is vaak erfelijk bepaald, verkeerde huidverzorgingsgewoonten; ongeveer 80-85% van alle huidproblemen wordt veroorzaakt door het gebruik van verkeerde producten of het verkeerd gebruik van producten. Bijvoorbeeld een verkeerde reiniging van de huid waardoor vet en vuil niet goed verwijderd wordt en de poriën verstoppen. Slechte voeding; je huid wordt opgebouwd uit de voeding die je eet. Hoe beter de voeding, hoe gezonder de huid. Maar ook de bacteriën die in en op je huid leven don zich tegoed aan bijvoorbeeld verkeerde suikers. Hierdoor kunnen er vervelende puistjes ontstaan. Roken is ook een belangrijke factor!

Hoe pak je een onzuivere huid aan?

Consequent zijn is belangrijk bij het verhelpen van een onzuivere huid! Allereerst gaan we bekijken wat de conditie van je huid is. Aan de hand van een huidmeting en een huidscan kunnen we exact zien wat je huid nodig heeft en of er bijvoorbeeld bepaalde bacteriën mede oorzaak zijn van de onzuiverheden.

We gaan je exact uitleggen hoe je je huid moet verzorgen, want het resultaat staat of valt met het consequent uitvoeren van de juiste verzorging van je huid. Een goede reiniging is essentieel, evenals het regelmatig peelen en doorbloeden van je huid. Hoe dit precies moet leggen we uit aan onze HuidBar, waar de producten gebruikt kunnen worden op de manier zoals je ze ook thuis gebruikt.

Behandelingen tegen een onzuivere huid

Het professioneel laten behandelen van je huid is belangrijk om je huid goed schoon te krijgen, waarna je thuis het resultaat kunt bijhouden met de juiste producten. Over het algemeen zijn peelings bij een onzuivere huid het meest effectief. Dit komt omdat een peeling de dode cellen van de opperhuid verwijdert. Deze dode huidcellen kunnen voor verstopte poriën zorgen. Verder stimuleert een peeling de celdeling en doodt het bacteriën die puistjes veroorzaken. Ook verfijnt een peeling de porie structuur. Het goed uitreinigen van de poriën is ook belangrijk om de verstoppingen te verwijderen.