Het was september 2022 toen ik voor het eerst 100% echt puur natuurlijke producten ging gebruiken. Ik was naar een aroma beleefdag geweest, waar ik later ook de jaaropleiding aromatherapie zou gaan volgen, en de docent maakte de receptuur van de producten van Chi Essential Cosmetics. Een merk dat ik al wel kende vanuit de branche, maar waarvan ik nog nooit iets gebruikt had.

Ik had namelijk de overtuiging dat cosmetica alleen effectief zou kunnen zijn als er bepaalde ingrediënten in zouden zitten. Zoals fruitzuren, hyaluronzuur of retinol. Dat deze producten vol zitten met microplastics en andere verstorende stoffen wist ik toen nog niet. Ik vertrouwde blind op de kennis van het merk dat er alleen de beste ingrediënten in zouden zitten. En de resultaten spraken ook voor zich. Little did I know 😉

Iets triggerde me om toch de 100% natuurlijke producten te gaan gebruiken. Het voelt ook gewoon fijn om iets te gebruiken dat niet alleen goed voor je huid is, maar ook zonder toevoegingen is van stoffen die schade aan je lichaam en aan het milieu kunnen veroorzaken.

Ontgiften

Natuurlijke producten – ik heb het dan over producten op basis van plantoliën, essentiële oliën en bloemen- en kruidenwaters – worden ontzettend goed opgenomen door je huid. Je huid ‘herkent’ de oliën als het ware en kan alles goed opnemen. Het past heel goed bij je eigen natuurlijke huidvetten en je huid kan er wat mee. Omdat je huid zoveel pure werkstoffen krijgt toegediend, kan het zijn dat je huid moet ontgiften van de, soms chemische en synthetische, ingrediënten die het gewend was. Dit uit zich dan in schilfertjes. Hier moet je dan even doorheen en belangrijk is om door te gaan met de natuurlijke producten.

Ook ik kreeg een ontgiftingsproces in m’n huid en moest wat wennen aan de andere texturen van de producten. Zo gebruiken we geen gewone crème, maar een olie en een hydrolaat, dat pas op de huid samen wordt gemengd. Maar als je hier eenmaal aan gewend bent, wil je nooit meer anders! Mijn huid voelt enorm goed aan en straalt. Ik krijg ook standaard van mijn klanten te horen dat hun huid er nog nooit zo goed heeft uitgezien!

Je hoeft trouwens helemaal geen ontgiftingsreactie te krijgen! Dat is voor iedereen anders, maar weet dat het zou kunnen en het snel voorbij is!

Inmiddels is het dus alweer een jaar geleden en inmiddels geef ik ook alleen nog maar 100% natuurlijke behandelingen en hebben heel veel van mijn klanten de overstap gemaakt naar puur natuurlijke producten. De reacties zijn allemaal lovend!

Wil jij nou ook overstappen naar 100% puur natuurlijke huidverzorgingsproducten en heb je advies nodig? Ik help je graag! We hebben ook hele fijne minisets, waarmee je op een makkelijke manier over kunt stappen en de producten kunt proberen.