Een peeling is de perfecte manier om je huid gladder, egaler, gezonder en stralender te krijgen. Het haalt dode huidcellen weg, zodat die plaats kunnen maken voor nieuwe, frisse huidcellen. aar hoe werkt zo’n thuispeeling precies? Dat lees je in deze blog!

Wat is een peeling

Een peeling is een cosmetisch product dat dode huidcellen verwijderd. Dode huidcellen zitten aan de buitenkant van de huid als beschermlaagje. We hebben die dode huidcellen dus ook gewoon nodig! Alleen, wanneer het laagje aan dode huidcellen te dik wordt, wordt de huid doffer, kunnen er sneller mee-eters en pukkeltjes ontstaan, oogt je huid grover, etc.

Een goede peeling haalt het teveel aan dode huidcellen weg, zodat de frisse, jongere huidcellen zichtbaar zijn. Er zijn peelings in verschillende vormen. Zo is er de scrub, wat we ook wel een mechanische peeling noemen, die over de huid heen schuren en zo dode huidcellen losmaken. Er zijn enzymatische peelings, waarbij de dode huidcellen losgemaakt worden en er zijn fruitzuurpeelings, waarbij een zure vloeistof de dode huidcellen losmaakt en die dieper in de huid een prikkel geven aan de huidcellen en zo de celdeling stimuleert.

Favoriete thuispeeling

Onze, en ook die van onze klanten 🙂 , favoriete thuispeeling is de Polish & Plump peeling van HydroPeptide. Dit is een peeling die bestaat uit 2 stappen: een mechanische peeling en een fruitzuurpeeling.

Stap 1 is de mechanische peeling. D.m.v. een microdermabrasie-korreltje haal je eerst alle bovenste dode huidcellen weg. Je polijst als het ware je huid. Je huid wordt hier ongelofelijk glad en zacht van. Vitamine C helpt bij het egaliseren van je huid.

Stap 2 is de fruitzuurpeeling. Een lichte melkzuurpeeling zorgt ervoor dat je huid in de diepte wordt gestimuleerd en zo blijft je huid zich de komende dagen vernieuwen.

De makkelijke peeling

We hebben nóg een toffe thuispeeling en deze is echt geschikt voor degene die van lekker makkelijk houdt: de 5× powerpeel. Dit zijn doekjes waar de peelingvloeistof in zit. Het enige dat je hoeft te doen is na het reinigen van je huid het doekje over je huid heen te halen. Je hoeft het niet af te spoelen, niets! Daar overheen gaat gewoon je serum en je crème.

Deze peeling is heel goed bij grove poriën, huidveroudering, een doffe huid en pigmentvlekjes. Deze peeling lijkt heel mild (doordat het een makkelijk doekje is) maar is behoorlijk intensief. Je moet deze dan ook opbouwen. ( maar daar gaan we je natuurlijk in adviseren!)