Heb jij ook zo heerlijk genoten van de zomer? Of je nu op vakantie bent geweest of lekker in Nederland bent gebleven, we hebben lekker veel zon gehad. Heerlijk natuurlijk! maar misschien heb je wel pigmentvlekjes overgehouden van de vele zonnestralen. Geen paniek! In deze blog lees je wat je eraan kunt doen!

Hoe krijg je pigmentvlekjes?

In je huid zitten speciale pigmentcellen, melanocyten genoemd. Deze maken pigment aan en geven dit pigment af aan de omliggende huidcellen. Als je UV-straling op je huid krijgt, gaan de pigmentcellen meer pigment aanmaken om het DNA, dat in elke celkern zit, te beschermen tegen zonschade. Dit is het proces van bruin worden.

Wanneer je teveel UV-straling op je huid hebt gehad, kan er teveel pigment aangemaakt worden. Er ontstaan dan pigmentvlekjes door de zon. Pigmentvlekjes kunnen overigens ook door bijvoorbeeld hormonen (zwangerschapsmasker) ontstaan, of na schade aan de huid, bijvoorbeeld na een puistje. Deze vlekjes kunnen door de zon ook erger worden in de zomer.

Pigmentvlekjes behandelen

Wanneer je je stoort aan je pigmentvlekjes en je er iets aan wil doen, dan zijn er zeker mogelijkheden. Onthou wel dat pigment het moeilijkste huidprobleem is, omdat het hormoongevoelig is en omdat het zo snel geactiveerd wordt door de UV-stralen. Heb je een pigment-gevoelige huid, dan is dit een chronisch huidprobleem, waar je altijd rekening mee moet houden als je het aan wil pakken.

Belangrijk product dat je dagelijks moet gebruiken: een goede SPF. Omdat pigment wordt geactiveerd door UV-straling en een SPF deze voor een heel groot deel tegenhoudt. Gebruik minimaal een factor 30 of 50.

Verder is het belangrijk producten te gebruiken die licht peelend werken op de huid. Dit houdt in dat dode huidcellen goed verwijderd worden. Hiermee breng je de huidcellen die pigment bevatten sneller naar de oppervlakte van de huid. Een product dat vitamine C bevat zorgt ervoor dat pigmentcellen minder actief zijn en bestaand pigment wordt verminderd.

Behandelingen tegen pigment

Natuurlijk kunnen we ook met behandelingen werken aan de pigmentvlekken. Hierbij ligt de nadruk dan voornamelijk op diepere peelings. Deze zorgen ervoor dat de huidcellen sneller naar boven komen en van de huid afgaan. Hierdoor zullen de cellen die teveel pigment bevatten sneller verdwijnen. Een diepere peeling moet altijd goed voorbereid worden. Tijdens een HuidScan kunnen we precies in de huid kijken waar het pigment zich bevindt en hoe we dit het beste aan kunnen pakken.

Plan op maat

Huidverbetering is altijd maatwerk. Daarom maken we graag een plan op maat voor jouw huid! Heb je last van pigmentvlekjes en wil je hier wat aan doen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk HuidPlan.

Dit zijn onze favoriete producten bij pigmentvlekjes:

Vitamine C serum om bestaand pigment te verminderen en nieuw pigment te voorkomen:

https://webshop.hydropeptide.nl/beautiful-balance/shop/product/hydropeptide-luma-pro-c

Goede SPF:

https://webshop.hydropeptide.nl/beautiful-balance/shop/product/hydropeptide-solar-defense-tinted

Peeling die verhelderend werkt:

https://webshop.hydropeptide.nl/beautiful-balance/shop/product/hydropeptide-peel-anti-wrinkle-polish-plump-peel