Pigmentvlekken verwijderen

Wanneer je lekker van de zon hebt genoten deze zomer, dan kun je nu het herfst is tot de conclusie komen dat je huid iets teveel zonlicht heeft gehad; als je hier en daar een pigmentvlekje ziet, weet je dat het een beetje teveel van het goede was. Gelukkig is hier wel wat aan te doen. Welke behandeling pigmentvlekken verwijderen kan, lees je in deze blog.

Wat is pigment

Je huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. Elke laag heeft een eigen functie en elke laag werkt met elkaar samen om zo je lichaam een mooi omhulsel te geven. De opperhuid bestaat uit vijf laagjes, van binnen naar buiten zijn het eerst levende huidcellen die langzaam afsterven en van je huid afvallen na ongeveer een maand. Het binnenste laagje van de opperhuid, de basaalcellenlaag bevat levende huidcellen en pigmentcellen. Deze pigmentcellen maken pigment aan dat afgegeven wordt aan de omringende huidcellen. Wanneer we veel zonlicht op onze huid krijgen, zullen de pigmentcellen geactiveerd worden en meer pigment aanmaken om het DNA in onze huidcellen te beschermen. Bruin worden is dus een proces om je huid te beschermen tegen schadelijke straling.

In een jongere huid zal het pigment mooier verdeeld worden over de huidcellen dan bij een oudere huid. Hier zie je vaak dat pigment als het ware samenklontert: een pigmentvlek is geboren!

Ook door andere omstandigheden kunnen pigmentcellen overactief worden, zoals bijvoorbeeld door medicatie of hormonen.

De aanpak

De aanpak berust op meerdere vlakken: de pigmentcel minder actief maken, bestaand pigment verwijderen en nieuw pigmentaanmaak voorkomen.

Hiervoor hebben wij een heel mooi behandelprotocol van Juliette Armand: Whitening Therapy. Deze behandelkuur is op deze drie bovenstaande principes gebaseerd. Met veilige peelings en werkstoffen wordt bestaand pigment verwijderd, de pigmentcel minder actief en door een goede SPF te gebruiken, zorgen we ervoor dat de huid goed beschermd is tegen UV-straling (wist je dat UV-straling ALTIJD aanwezig is? Ook in de winter of op een regenachtige dag is er UV-straling in de lucht!)

HuidScan

Pigmentvlekken zie je aan de buitenkant van je huid, maar ook dieper in je huid kan pigment aanwezig zijn. Om dit zichtbaar te maken, maken we vooraf huidfoto’s met de OBSERV 520. Dit is een geavanceerd huidanalyse systeem waarmee we onder andere pigment in de huid kunnen zien. Daarom starten we altijd met deze huidfoto’s en zullen we tussentijds en na afloop van de behandelkuur nieuwe huidfoto’s maken om het resultaat vast te leggen.

Een kuur bestaat uit zes tot tien behandelingen. Afhankelijk van de ‘hardnekkigheid’ van de pigmentvlekken.

Wil je een afspraak maken? Dat kan eenvoudig door hier te klikken! Kies de Whitening therapy behandeling van Juliette Armand.