Pigmentvlekken

Het is een van de moeilijkste huidproblemen: pigmentvlekken verminderen. Maar hoe ontstaan ze en hoe kom je er weer vanaf?

Pigment

In de onderste laag van de opperhuid, de basaalcellen laag genoemd, zitten de cellen die pigment aanmaken: de melanocyten. Pigment wordt aangemaakt om het DNA in onze celkernen te beschermen. Wanneer UV-straling op de huid komt, wordt het beschermingsmechanisme van de huid in gang gezet en wordt er meer pigment aangemaakt. Dit pigment gaat als een soort parasolletje boven de celkernen zitten en vormt een goede bescherming tegen eventueel te veel straling. Maar dit proces kan verstoord raken door bijvoorbeeld verbranden van de huid (zonschade), hormonale invloeden (zwangerschapsmasker, pilgebruik) of door bijvoorbeeld een beschadiging van de huid na een puistje.

Het pigment dat een pigmentcel aanmaakt wordt doorgegeven naar de omliggende cellen, zodat deze ook donker kleuren. Afhankelijk van naar welke cellen dit pigment doorgegeven worden, zit pigment dieper of oppervlakkiger in de huid. en je raadt het al; hoe oppervlakkiger het pigment, hoe makkelijker te verwijderen, hoe dieper in de huid, hoe moeilijker.

Behandelingen

We hebben lang gezocht naar efficiënte behandelingen tegen pigmentvlekken. Dit is namelijk het moeilijkste huidprobleem om te behandelen, omdat er altijd UV-straling is (ook in de winter, als het regent of als je niet in de zon ligt) en dus altijd de pigmentcellen geactiveerd kunnen worden. Veel behandelingen en producten gaan niet diep genoeg om het pigment aan te pakken. Maar nu hebben we een behandelmethode gevonden die zeer effectief is!

Retinol

pigmentvlekken
pigmentvlekken

Retinol is vitamine A en heeft een bewezen werking tegen pigmentvlekken. Het is wel een intensief product, dat ’s nachts gebruikt moet worden. Het remt de aanmaak van pigment en breekt reeds aangemaakt pigment af. Het gebruik van onze retinol producten leggen wij jou graag uit!

Fruitzuur

Een ander onmisbare werkstof is een fruitzuur. Dit zit o.a. in ‘pigment gel’ een speciale gel om pigmentvlekken mee aan te stippen. Een bijzonder effectief product dat, zeker in combinatie met retinol, voor hele mooie resultaten zorgt.

Behandelingen

Behandelingen tegen pigmentvlekken bestaan voornamelijk uit peelings. Door de huid dieper te behandelen en de celdeling te activeren, wordt de aanmaak van pigment stopgezet en het overtollige pigment afgestoten. Belangrijk als je de behandelingen tegen pigmentvlekken ondergaat is dat je ondersteunende producten voor thuis gebuikt én je huid heel goed beschermd tegen UV-straling om nieuwe aanmaak van pigment te voorkomen.

Heb je last van pigmentvlekken en wil je hiervan af? Wij adviseren je graag! 010-2730609