In onze vorige blog kon je al wat recepten voor een mooie huid lezen. Wil je die nog een keertje teruglezen, klik dan hier.

We hebben hele leuke reacties hierop gekregen, dus hierbij deel 2 met recepten die niet alleen heel erg lekker zijn, ze zijn makkelijk te maken én heel goed voor je huid!

Halfzacht eitje met kruidenmengsel

Wat heb je nodig:

  • eieren
  • platte peterselie
  • alfalfa
  • citroen
  • olijfolie
  • peper
  • Parmezaanse kaas

Hoe maak je het:

  • Kook de eieren half zacht (4 min.) Laat ze schrikken, pel en snijd door midden.
  • Meng de kruiden tot en met de peper.
  • Doe wat op de eidooier en garneer af met Parmezaanse kaas.

Kippendij met tomaat, avocado, limoen en knoflook

Wat heb je nodig:

  • kippendijen met huid
  • olijfolie
  • kokosolie
  • avocado, in blokjes
  • limoen, sap en rasp
  • tomaat, in blokjes
  • peper
  • zout
  • knoflook, geperst

Hoe maak je het:

  • Smeer de kant zonder huid in met een mengsel van olijfolie, knoflook, zout en peper.
  • Verhit wat kokosolie in de pan en bak de kip op de huid bruin en krokant. Draai de kip om en zet het vuur laag, laat zachtjes doorgaren.
  • Meng de avocado, limoen, tomaat en peper en zout naar smaak en leg op een bord.
  • Snijd de kip in plakjes en verdeel over het bord.

Garnalen met knoflook-citroen dip

Wat heb je nodig:

  • garnalen, grote
  • knoflook, 2 tenen
  • knoflook, 1 teen geperst
  • olijfolie
  • champignons, in grove stukken
  • crème fraîche, 3 eetlepels
  • citroen, sap 2 theelepels en rasp
  • zout
  • peper

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven op 170 graden.
  • Haal de schil van de garnalen en controleer of ze goed zijn schoongemaakt.
  • Doe ze in een ovenschaal met de knoflook, olijfolie en champignons.
  • Maak de dip met de crème fraîche, geperste knoflook, citroen en kruiden naar smaak. Je kunt de dip dunner maken met water, yoghurt of karnemelk.
  • Tip: de champignons kunnen er wat langer over doen om gaar te worden. Je kunt ze ook eerder in de oven doen.