Een paar weken geleden zijn Esmee en ik op een hele leuke training geweest: Cooken voor collageen. Hier kwam alles aan bod voor wat betreft collageen én werden we aan het werk gezet om de lekkerste recepten klaar te maken, die ook nog eens collageen-proof zijn.

We hebben veel positieve reacties hierop gehad en heel veel van onze klanten vroegen om de recepten. Dus, bij dezen, een aantal van de recepten die we gemaakt hebben op de workshop!

Makreel met spitskool salade

Wat heb je nodig:

  • 150 gram makreel
  • 1 spitskool
  • 3 eetlepels Biogarde yoghurt
  • 1 eetlepel mierikswortel, geraspt
  • 1 Elstar appel, geraspt
  • paar takjes bieslook, fijngesneden
  • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • zout
  • peper

Hoe maak je het:

  • Pluk de makreel en snijd de kool in heel fijne reepjes. Meng dit met de appel.
  • Meng de yoghurt, mierikswortel, mosterd en olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Meng alles en bestrooi met de bieslook

Omelet wrap met zalm, geroosterde paprika en hazelnoot

Wat heb je nodig:

  • ei (2 eieren per wrap)
  • koksolie
  • puntpaprika, geroosterd -ontpit en ontveld
  • wilde zalm
  • hazelnoten, geroosterd
  • limoen
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • dille
  • bieslook
  • sla
  • een keukenmachine is handig voor het hakken van de noten

Hoe maak je het:

  • Kluts de eieren en bak er mooie omeletten van, niet te dun, niet te dik, (je moet ze kunnen oprollen) Haal uit de pan en laat afkoelen.
  • Leg wat paprika op de omelet en wat wilde zalm (deze kun je ook eerst even gaar bakken)
  • Hak de hazelnoten en breng op smaak met olijfolie, limoen, dille en bieslook.
  • Leg dit mengsel op de zalm en als laatste een beetje sla.
  • Rol de wrap op en snijd eventueel schuin in stukken.

Haring

Wat heb je nodig:

  • haring, 2 stuks
  • biet, 1 stuk
  • ui
  • crème fraîche
  • dille

Hoe maak je het:

  • Snijd de haring in mooie stukjes, ongeveer 6 uit 1 haring
  • Snijd de biet en de ui heel fijn en meng met de crème fraîche en de dille.
  • Doe met een lepeltje een klein beetje op een stuk haring en garneer af met wat dille.

Ik hoop dat jullie deze recepten leuk vinden en eens gaan proberen. Wij vonden het in ieder geval erg lekker!

Volgende keer deel twee met lekkere recepten die ook nog eens goed zijn voor je huid!