Je hebt er vast wel van gehoord of misschien (en dat hoop ik natuurlijk van harte!) doe jij dit al: het reinigen van je huid. Het is de eerste stap in je huidverzorgingsroutine. Welke reinigingsproducten zijn er voor je huid en hoe haal je het meeste uit je reiniging? Je leest het in ons nieuwe blog!

Waarom reinigen?

Allereerst: waarom moeten we onze huid eigenlijk reinigen? In de loop van de dag hoopt er een hoop vuil op in en op je huid. Waarschijnlijk gebruik je cosmetica en heb je een crème op, daar blijven restjes van zitten. Misschien gebruik je ook wel een SPF, daar kan ook een laagje van op je huid blijven liggen. Je huid produceert talg, er leven bacteriën op je huid en in de lucht hangt een hoop fijnstof en andere luchtvervuiling. Dit wil je van je huid af!!! Reinig je je huid niet, dan heb je meer kans op verstopte poriën, ontstekingen en gevoeligheden.

In de nacht is je huid heel erg actief en in de herstel modus. Hierbij komen afvalstoffen vrij die op de huid komen te liggen. Ook dit kan voor verstoppingen zorgen en je huid gevoeliger maken. Daarom is het ook belangrijk om in de ochtend je huid te reinigen.

Waarmee reinig je je huid?

Het reinigen van je huid doe je het beste met een product dat afgestemd is op jouw huidconditie. Dus geen agressieve ingrediënten bij een gevoelige huid en geen volle producten bij een vette huid.

Wanneer je je reinigingsproduct afstemt op je huidconditie, begint huidverbetering al tijdens het reinigen!

Let goed op hoe een product gebruikt moet worden: wel of niet mengen met water, schuimt het product (let op dat het een peptide is die het schuimen veroorzaakt en er geen SLS sodium laureth sulfate of sodium lauryl sulfate in je product zit!!!) mag je er wel of niet je oogmake-up mee verwijderen etc.

TIP

Ik ben enorm fan van de dubbele reiniging! Dit houdt in dat je eerst reinigt om het vuil van je huid te verwijderen en dan reinigt om je huidconditie te verbeteren. Het voordeel van de dubbele reiniging: je huid is écht goed schoon, je werkt tijdens het reinigen al aan het verbeteren van je huidconditie en de producten die je na het reinigen aanbrengt, zoals je serum, crème of retinol, zal beter in kunnen werken. Win-win dus, met een stralende huid als resultaat!