Retinol peeling

De retinol peeling is een van onze favoriete anti-ageing behandelingen. En dat is niet voor niets! De resultaten liegen er niet om. Hoe de retinol peeling werkt zal ik in deze blog uitleggen.

Retinol

Retinol is vitamine A en is een van de meest onderzochte cosmetica ingrediënten. Het kan diep in de huid trekken en het zorgt ervoor dat de celdeling geactiveerd wordt. Door deze versnelde celdeling komen de onderste, jonge huidcellen eerder boven. Je huid zal hierdoor gladder en stralender zijn.

Ook geeft het een prikkel in de diepere huidlagen waar het de collageen aanmaak stimuleert. Vitamine A is dan ook een bewezen anti-ageing ingrediënt.

De retinol peeling

Ondanks dat de naam doet vermoeden dat het om een peelingbehandeling gaat, is het een bijzonder aangename behandeling om te ondergaan. Allereerst wordt je huid grondig gereinigd. We willen namelijk alle vetdeeltjes van de huid af hebben, omdat de producten dan beter hun werk doen. Vervolgens geven we je huid een milde peeling met de gentle exfoliant. Door de jojobakorreltjes wordt je huid ligt gescrubt en de lichte fruitzuren halen alvast een laagje dode huidcellen weg. Hierna gaan we een hydraterende balsem inmasseren. een peeling werkt namelijk veel beter op een goed gehydrateerde huid. Nadat het overgrote deel van de balsem door je huid is opgenomen, halen we het overtollige weg met lotion. En dan kunnen we de retinol peeling aan gaan brengen. Waar bij andere peelings een vloeistof op de huid wordt aangebracht, is de retinol peeling een rijke crème, die heerlijk ingemasseerd wordt.

Bij het aanbrengen en inmasseren kan de huid een beetje warm aanvoelen, maar verder is het heel aangenaam om te ondergaan. We halen de peeling er niet meer af. Hij werkt dan ook nog 10 dagen door. Het uiteindelijke effect werkt nog wel drie maanden door!

Het resultaat

Direct na de behandeling is je huid heerlijk rozig en voelt goed gevoed aan. De dag erna kan je huid nog wat meer doorbloed zijn, maar dat hoeft niet. Na een paar dagen begint het vervellingsproces. Afhankelijk van de hoeveelheid dode huidcellen vervel je meer of minder. Als je geen vervelling hebt, wil dit niet zeggen dat de behandeling niet werkt, maar dat je weinig dode cellen hebt. De werkzame stoffen doen hun werk wel in de diepere huidlagen.

Kuurtje

Zoals met al onze behandelingen kun je ook met de retinol peeling een kuurtje doen. Bijvoorbeeld drie behandelingen met steeds een maand tot zes weken tussenpose. wil je weten of de retinol peeling ook iets voor jouw huid is? Neem dan gerust contact met ons op!