Rimpels behandelen zonder botox

Rimpels horen bij het ouder worden en veel rimpels worden ook zeker niet als storend ervaren. Wanneer je huid er gezond uitziet en straalt, dan is een rimpel hier en daar helemaal geen storend element.

Maar wanneer je je wel stoort aan een rimpel, of aan een aantal rimpels, dan kun je hier zeker wat aan doen. Wij krijgen in ons HuidCenter vaak de vraag wat er te doen is aan rimpels, zónder dat daar botox aan te pas hoeft te komen. In deze blog zal ik uitleggen welke behandelingen wij hebben om rimpels te verminderen en hoe dit werkt.

Wat is een rimpel

Om bij het begin te beginnen: wat is nou precies een rimpel. Een rimpel is een verkleving van de huidlagen op de plek waar de huid herhaaldelijk bewogen wordt. We maken onderscheid tussen statische en mimische rimpels. Statische rimpels ontstaan door collageenverlies, mimische rimpels door de vele bewegingen die de gezichtsspieren maken.

Behandelingen tegen rimpels

– Micro-mesotherapie: hierbij brengen we pure werkstoffen in de diepere huidlagen met minuscuul kleine prikjes. Absoluut niet te verwarren of te vergelijken met het inspuiten van botox of fillers. Door de werkstoffen geven we de huid wat deze tekort heeft en je huid gaat hier zelf mee aan de slag.

– rimpelcorrectie: met deze methode gaan we met een heel fijn naaldje nèt onder de huid van de rimpel en maken deze los van de onderhuid. Er ontstaat een klein krasje onder de rimpel en je huid gaat heel plaatselijk, precies op de juiste plek meer collageen aanmaken. Er wordt niets ingespoten, alleen de huid wordt gestimuleerd.

– rimpel reductie therapie: speciale bindweefselmassage technieken waarbij we zowel op het volume van de huid werken, als heel specifiek de huid ín het rimpeltje kunnen masseren. Hierdoor worden verklevingen opgeheven en de rimpel van binnenuit opgevuld met het collageen dat je huid zelf heeft aangemaakt.

– photonlaser: deze fantastische techniek zetten we in om alle behandelingen effectiever te maken en de huidcellen op te laden met celenergie. Hierdoor kan de huid veel beter functioneren. Er ontstaat meer volume wat fijne lijntjes opvult.

– dermatude meta therapie: dit is de beste techniek die er bestaat als het gaat om needling. Doordat de meta therapie veel milder is dan andere technieken, heb je veel minder huidschade, welke vaak wel bij andere technieken het geval zijn. Door met hele fijne naaldjes de huid te activeren, wordt er nieuwe collageen aangemaakt dat de huid voller maakt. Hierdoor worden lijntjes van binnenuit opgevuld.

Combinaties van behandelingen

Dit zijn allemaal mooie technieken die op zichzelf staan en hele mooie resultaten behalen. Maar… wanneer we technieken gaan combineren wordt het pas echt geweldig! Zo is dit een hele favoriete behandeling tegen rimpels: photonlaser, rimpel reductie therapie, rimpelcorrectie.

Door deze technieken samen in een behandeling toe te passen versterken ze elkaars werking en krijgen we prachtige resultaten!

Wil jij ook op een natuurlijke manier  de rimpels waar je je aan stoort aanpakken? We geven je graag advies!