Rimpels door vochttekort

Je kijkt in de spiegel en je ziet, tot je grote teleurstelling, allemaal fijne lijntjes en rimpeltjes. Je wordt er bepaalt niet happy van. Het maakt je huid onnodig ouder en zo voel je je helemaal niet!

Wist je dat de meeste lijntjes en rimpeltjes ontstaan door een vochttekort in de huid? En dat het gemakkelijk is dit aan te pakken zodat fijne lijntjes verdwijnen en diepere rimpels verminderen? Ik ga je vertellen hoe je dat moet doen!

Hyaluronzuur

Ik merkte aan mijn eigen huid dat deze droog aanvoelde. Vooral rond mijn ogen kreeg ik ‘ineens’ last van lijntjes, terwijl die er normaal gesproken niet zaten. Ondanks dat ik als huidcoach goed smeer, was de kou toch een beetje teveel voor mijn huid en had het ‘meer’ nodig. Ik ging eens kijken naar de producten in ons HuidCenter en bekeek wat ik zou kunnen veranderen of kunnen aanvullen aan mijn huidverzorgingsroutine. Ik besloot om het hyaluronic acid serum mee te nemen. Een serum op basis van hyaluronzuur. Dit is een stofje dat van nature in je huid voorkomt en zorgt voor volume in de huid. Het is een enorm goede vochtbinder; een molecuul hyaluronzuur kan namelijk 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. Hierdoor werkt het echt als een vochtboost voor je huid.

Het bleek geen verkeerde keuze: al direct werden de droogtelijntjes minder en na een week intensief gebruik (’s ochtends en ’s avonds) zijn ze verdwenen. Mijn huid straalt enorm. En dat is natuurlijk ook mooi meegenomen!

Gebruik van een serum

Een serum is een vloeistof met een hoog gehalte aan werkstoffen. Je gebruikt een serum altijd ónder je dag- of nachtcrème. Het is dus een extraatje. Nadat je je gezicht hebt gereinigd en wat watje met lotion hebt gebruikt breng je aan paar druppels van het serum aan. Je zult merken dat het serum helemaal op wordt genomen door je huid. Eenmaal opgenomen kan het gaan beginnen met het binden van vocht uit de diepere huidlagen. Doordat dit vocht nu beter vastgehouden wordt, droogt je huid niet meer uit. Na ongeveer een uurtje merk je al dat je huid heel soepel is en er een soort laagje op je huid. Dit is een beschermend laagje dat je huid goed kan gebruiken. Je huid zal er ontzettend van opknappen.

Je kunt het hyaluronzuur serum combineren met een hannah of juliette armand crème naar keuze. Weet je niet zeker of je het kan gebruiken samen met een crème die je al hebt? Neem deze dan mee, dan kijken wij naar de inci lijst.

Het hyaluronic acid serum kost € 37,-