Rimpels rond mond voorkomen en behandelen

Is het je wel eens opgevallen: oudere vrouwen hebben nog hele gladde konen, maar ontzettend veel rimpeltjes rondom de mond. Daar is een reden voor en als je weet hoe ze ontstaan, kun je er ook wat aan doen om ze te voorkomen!

Hoe ze ontstaan

Ook al rook je niet, bij vrouwen komen rimpels rondom de mond heel veel voor. In tegenstelling tot mannen. Dat komt omdat het gebied rondom de mond bij vrouwen van nature slechter doorbloed is. En misschien weet je inmiddels wel hoe belangrijk een goede doorbloeding in je huid is. (Zo niet, vraag dan hier ons GRATIS e-book aan!)

Hoe slechter de doorbloeding, hoe minder voedingsstoffen en zuurstof de huidcellen krijgen en hoe slechter de conditie van je huid wordt. Daarbij is het gebied rondom de mond natuurlijk een erg beweeglijk gebied, waardoor rimpeltjes sneller ontstaan.

Nu je weet waarom je sneller rimpeltjes rondom je mond kunt krijgen, kun je er natuurlijk ook iets aan doen! Heb je er nog geen last van; fantastisch! Begin ook dan met de tips die volgen, dan stel je rimpeltjes zo lang mogelijk uit! Heb je al wel rimpeltjes rondom je mond, niet getreurd, want er valt heel veel te verbeteren!

Hoe je ze kunt voorkomen

De nummer 1 oorzaak van rimpeltjes rondom de mond is een slechtere doorbloeding, dus wanneer we ervoor zorgen dat de doorbloeding verbetert, kunnen we ook rimpeltjes zolang mogelijk uitstellen. Gebruik voor het stimuleren van de doorbloeding een microwave kompres en/of de cell active. Hiermee activeer je de doorbloeding in je huid optimaal. Wanneer je cell active gebruikt en je kijkt goed naar de kleur van je huid, dan zul je, waarschijnlijk zeker in het begin, zien dat de rand rondom je lippen niet zo goed rood wordt. Je kunt dit randje dan een extra handje helpen met bindweefselmassage.

Bindweefselmassage

Het randje van je lippen en de huid rondom je mond kun je heel goed zelf een korte bindweefselmassage geven. Dit neemt slechts een fractie van je tijd in beslag, maar heeft een groots effect. Zeker als je dit dagelijks doet. Neem je huid tussen duim en wijsvinger en geef kleine kneepjes. Deze kneepjes mag je best voelen, maar mogen geen pijn doen. Je huid mag lekker rood worden (=goede doorbloeding!)

Het voordeel hiervan is, is dat je dit overal en op ieder gewenst moment kunt toepassen; tijdens je huidverzorgingsroutine, op de bank terwijl je tv kijkt, in de auto voor het stoplicht… het kan allemaal!

Rimpels rond je mond behandelen

rimpels rond mond voorkomen
rimpels rond mond voorkomen

Heb je eenmaal rimpels rondom je mond, dan kun je je huid heel goed verbeteren met een combinatie behandeling van Dermatude en de Softlight laser. Dermatude stimuleert de aanmaak van collageen in je huid en vult rimpels op een natuurlijke manier van binnenuit op en de Softlight laser zorgt ervoor dat je huidcellen voldoende energie krijgen en optimaal kunnen functioneren. Binnen een paar behandelingen kun je al een super mooi resultaat zien!

Ook hierbij kun je ter ondersteuning thuis je huid zelf een bindweefselmassage geven.