Rimpels verminderen door massage

Wist je dat je rimpeltjes kunt verminderen door een massage? Hoe dat werkt ga ik je uitleggen in dit blog.

Hoe ontstaan rimpels?

Een rimpel zou je kunnen omschrijven als een litteken van de tijd. Net als bij een echt litteken is de huid dunner, minder doorbloed en atrofisch. Rimpels kunnen ontstaan door beweging, zoals lachen en fronsen, mimiek, verslapping, en een verkeerde houding, denk aan slaap rimpels. Wanneer we dus een rimpel willen verminderen, moeten we de huid onder de rimpel stimuleren, beter doorbloeden en activeren.

Wanneer de huid ouder wordt verminderd de activiteit in de huidcellen. Door heel gericht op die plaatsen de huid te masseren en te activeren, krijgen we de huidcellen weer aan het werk. We willen voornamelijk de fibroblasten in de diepere huidlagen activeren. Fibroblasten zijn de cellen die collageen aanmaken, elastine aanmaken én hyaluronzuur aanmaken. Hyaluronzuur herken je misschien wel van de injectables. Je kunt ze in laten spuiten, maar wist je dat je huid dit ook zelf aan kan maken? Door een gerichte bindweefselmassage ín het rimpeltje, worden dáár de fibroblasten geactiveerd tot het aanmaken van hyaluronzuur en vult de rimpel zich van binnenuit op.

Kuurtje

Dé behandeling voor rimpeltjes is de Rimpel Reductie Therapie. Een enkele massage werkt stimulerend, maar wanneer je écht rimpels verminderen door massageeffect wilt, dan is een kuurtje aan te bevelen. Waarom? Dit vergelijk ik altijd met sporten; wanneer je je lichamelijke conditie wilt verbeteren, dan kun je eenmalig naar de sportschool gaan. Je krijgt waarschijnlijk spierpijn en vervolgens ebt dat weer weg. Maar echt je conditie verbetert heb je niet. Daarvoor moet je vaker gaan, het liefst natuurlijk op regelmatige basis en afgestemd op jouw lichaam en persoonlijke doelen. Datzelfde geldt voor je huid. Om de conditie van je huid te verbeteren onderga je het beste een ’trainingsschema’ op  maat. Je kunt uitgaan van een behandeling of 6 tot 10 in een aantal weken tijd.

Heb je behoefte aan een persoonlijk plan op maat? Neem dan eens vrijblijvend contact op en we bekijken samen de mogelijkheden!