In een goede huidverzorgingsroutine mag een serum niet ontbreken! Maar is nou precies een serum en waarom mag deze niet ontbreken? Je leest het in mijn nieuwe blog.

Serum

Een serum is een vloeistof met hoog geconcentreerde werkstoffen voor de huid. Doordat de vloeistof wat dunner is dan een crème, wordt het serum heel goed opgenomen door de huid. Afhankelijk van de ingrediënten van het serum, kies je een serum dat bij je huidconditie past. Uiteraard helpen wij je daar een handje bij!

Wanneer gebruik je een serum?

Wij raden eigenlijk altijd een serum aan, omdat het echte krachtpatsers zijn voor je huid. Zo hebben we serums die helpen bij de aanmaak van collageen en zo je huid steviger en voller maken en rimpeltjes verminderen en voorkomen. Serums die je huid helpen beschermen tegen vrije radicalen (zoals bijvoorbeeld luchtvervuiling). Serums bij een gevoelige, rode huid, die de barrière van de huid helpen herstellen. Serums die tegen grove poriën werken en glimmen van de huid tegen gaan. Serums die tegen pigmentvlekjes werken. Ook kun je een combinatie maken van serums. Bijvoorbeeld als je huid wil beschermen tegen invloeden van buitenaf, maar ook wil werken aan de stevigheid van je huid. Of wanneer je een gevoelige huid hebt, maar ook een droge huid. De mogelijkheden zijn eindeloos met serums en dat maakt ze ook zo effectief.

Hoe gebruik je een serum?

Een serum werkt het best op een schone huid. Dus eerst altijd goed reinigen! In mijn ogen is dat altijd een dubbele reiniging. Een dubbele reiniging wil zeggen dat je twee keer achter elkaar reinigt. De eerste keer is om het vuil, make-up, zweet ed. te verwijderen, de tweede keer om de huidconditie te verbeteren. Wil je daar meer over lezen, kijk dan hier.

Nadat je je toner heb aangebracht met een wattenschijfje (al dan niet boenend, wil je daar meer over weten, let us know, dan leggen we dat persoonlijk uit!) is het tijd voor het serum. Deze breng je dus aan voordat je je crème aanbrengt. Een serum is heel geconcentreerd, dus heb je er maar weinig van nodig. Meestal is bij onze serums 1 pompje genoeg. Gebruik je het LumaPro-C serum (tegen pigmentvlekjes) dan breng je die altijd als eerste aan. Daaroverheen mag nog een ander serum.

Masseer het serum helemaal in, totdat het helemaal opgenomen is door je huid. Het is met een serum namelijk de bedoeling dat het ín je huid werkt, dus als het serum helemaal opgeslurpt is door je huid, is dat goed! Vervolgens breng je een crème aan.

Soms is het handig om af te wisselen met verschillende serums. Je blijft dan steeds een andere prikkel aan je huid afgeven en stimuleert daarmee je huid meer. Dit noemen we ook wel skin care crosstraining!

We hebben ook een serum op olie basis, dat je ook door je crème heen kan mengen, waardoor je crème wat voller wordt en je nog meer hydratatie en voeding voor je huid krijgt. Dit zullen we ook altijd uitleggen, wanneer dit voor jou de beste optie is.

Zo zie je dat je met serums veel kanten op kan. Wij zijn helemaal weg van serums en kunnen niet zonder! Ze zijn cruciaal voor het behalen van resultaat! Wil jij weten welk serum voor jouw huid de beste optie is? We staan graag voor je klaar!